Kultura > Muzika

Merry Gospel Hor slavi 20. MUZIČKI ROĐENDAN u Velikoj sali Zadužbine Ilije M. Kolarca

U susret praznicima, Merry Gospel Hor vodi na magično muzičko putovanje i slavi 20 godina postojanja

Izvor: K1info

14/11/2022 > 14:18

podeli vest:

Merry Gospel Hor slavi 20. MUZIČKI ROĐENDAN u Velikoj sali Zadužbine Ilije M. Kolarca
Foto: Dragana Udovičić


Svako ko je bio bar na jednom nastupu ovog neobičnog hora potvrdiće vam da je to iskustvo koje se zauvek pamti. Za ovu priliku scena Kolarca biće specijalno ukrašena, za šta je zadužen dugogodišnji član hora Vuk Tomić (Vukov Božićni kutak), dobro poznat po čarobnom dizajniranju praznične kuće u Gostivarskoj ulici u Beogradu.

Merry Gospel je prvi srpski hor koji izvodi gospel, rnb i crnačku duhovnu muziku, te originalne autorske pesme mladih autora. Osnovan još 2001. godine, hor danas broji oko šezdeset aktivnih članova.

Ono po čemu je ovaj hor zaista specifičan od samog početka jeste njegov internacionalan sastav, a tokom godina i decenija u njemu su pevali ljubitelji gospela iz celog sveta (Velika Britanija, SAD, Nemačka, Austrija, Slovenija, Portugal, ex-YU region).

Merry Gospel nastupa kao a-cappela hor, ali i uz svoj profesionalni bend u formaciji: klavir, orgulje, gitara, kontrabas, perkusije, bubnjevi. Ovim publika dobija efekat specifične muzičke, zvučne gradacije na samim koncertima.

Tokom dvadeset godina, hor je nastupao na brojnim festivalima u zemlji i inostranstvu, i održao više celovečernjih koncerata. Hor beleži i učešće na velikom broju pozorišnih predstava i humanitarnih manifestacija, na albumima eminentnih muzičara, izložbama, skupovima, kao i saradnju sa muzejima grada Beograda, Muzičkom Omladinom Beograda i gostovanja na masovnim medijima.

Osnivač i dirigent Merry Gospel Hora je Marija Kuburić Borović. Merry Gospel hor je do sada objavio tri izdanja svojih nastupa u Kolarčevoj zadužbini "Merry Gospel Hor – Live" (2006, 2008 i 2010).

Foto: Dragana Udovičić

Merry Gospel Hor

Merry Gospel hor proslaviće svoj 20 rođendan u velikoj Sali Zadužbine Ilije M. Kolarca u sredu, 30. novembra od 20 časova. Koncert je koncipiran kao retrospektiva dosadašnjeg delovanja hora, kroz nekoliko muzičkih segmentata koje čine gospel numere od crnačkih duhovnih pesama do savremenih žanrova. Poseban segment posvećen je svima dobro poznatim - božićnim pesmama.

Kao specijalni gosti nastupaju Aleksandra Bijelić, džez pevačica i Srđan Marković, kompozitor i džez pevač. Pored solista, hor će pratiti i bend u sastavu: Zoran Stajić - orgulje, Lazar Arsović - gitara, Petar Zorkić - perkusije, Aleksandar Jovanović - klavir, Marko Vlajčić - bas gitara, Milan Jejina Yeqi - bubanj.

Karte su dostupne na blagajni Kolarčeve zadužbine. Koncert je podržao SOKOJ.

 

Ostavite komentar