Kultura > Muzika

ANIME SIMFONIJA: Jedinstveni SPOJ anime FILMOVA i igrica i simfonijske MUZIKE u SNP-u

Ansambl će činiti desetine iskusnih operskih muzičara, kao i solisti, a na programu koncerta biće muzika iz poznatih anime filmova i igara

Izvor: K1info/Tanjug

14/11/2022 > 23:07

podeli vest:

ANIME SIMFONIJA: Jedinstveni SPOJ anime FILMOVA i igrica i simfonijske MUZIKE u SNP-u
Foto: Youtube PrintScreen


Srpsko narodno pozorište (SNP) saopstilo je danas da će kod njih 14. decembra biti izvedena "Anime simfonija" pod dirigentskom palicom i u aranžmanima japanskog koncept maestra Keničija Simure.

Foto: Youtube PrintScreen

Keniči Simura, dirigent

"Sudar dva neverovatna sveta daje nesvakidašnji spektakl na ovim prostorima: "Anime simfoniju"! Prvi put u Srbiji ujediniće dva udaljena sveta - najpopularnije anime filmove i igre i operski orkestar", saopšteno je iz SNP-a.

Kako je najavljeno, ansambl će činiti desetine iskusnih operskih muzičara, kao i solisti, a na programu koncerta biće muzika iz poznatih anime filmova i igara "Sword Art Online", "Fate/zero", "Fullmetal Alchemist", "Black Butler", "Attack on Titan", "JoJo's Bizarre Adventure", "Tokyo Ghoul" i drugih, koju će pratiti filmske projekcije.

Upravnik SNP-a Aleksandar Stankov podsetio je da ovo nije prvi ovakav iskorak za njegovu kuću, koja je već radila rok i disko opere, na koje je pre svega nova, mlada publika "izuzetno reagovala".

- Sada pred sebe postavljamo nov zahtev, kako istovremeno dočarati duh anime filmova, uz dostojanstvo koje sa sobom nosi operski orkestar - naveo je Stankov.

Foto: Youtube PrintScreen

Aleksandar Stankov, upravnik Srpskog narodnog pozorišta

Izrazivši uverenje da publika SNP-a prepoznaje istinski kvalitet, Stankov je rekao da očekuje da će "sa jednakim oduševljenjem biti dočekan ovakav koncert i to za sve generacije, posebno za one koji žele da se otrgnu od nametnutih merila".

- Čini mi se da smo u periodu koji je za nama itekako pokazali da slušamo sopstvenu publiku i da pokušavamo mi da dođemo do publike, a ne ona do nas... Verujemo da je jedan od zadataka i da obrazujemo i u pozorište dovodimo mladu publiku, a to možemo malim koracima i njihovim jezikom. I, tako i dolazi do ovako neobičnog spoja - rekao je Stankov.

 

Ostavite komentar