Kultura > Muzika

Sastav The Cult objavio PRVI SINGL sa albuma "Under the Midnight Sun"

Posle šest godina, kultni rock sastav se vraća na scenu albumom za čiju se inspiricaju pobrinuo fenomen ponoćnog sunca

Autor: K1/Tanjug

08/07/2022 > 15:40

podeli vest:

Sastav The Cult objavio PRVI SINGL sa albuma "Under the Midnight Sun"
Foto: YouTube printscreen


Čuvena britanska rock grupa The Cult najavila je skori izlazak svog novog albuma "Under the Midnight Sun", objavljivanjem singla "Give Me Mercy", objavili su britanski mediji.

Album će biti pušten u prodaju 7. oktobra u izdanju Black Hill Recordsa, a producira ga Tom Dolgerti, koji je radio za Pixies, Ghost i Royal Blood, a bio je nominovan i za nagradu Gremi.

Ijan Astberi, jedan od suosnivača benda, rekao je da se ispiracija za novi album rodila tokom trenutka opčinjenosti fenomenom ponoćnog sunca.

- Šetajući jedne večeri u Finskoj, zatekao sam sebe kako uživam u nadrealnom, gotovo okultnom trenutku koji dolazi sa "ponoćnim suncem", letnjim fenomenom tokom koga sunce ne zalazi severno od arktičkog kruga. Bio je to vredan trenutak - rekao je Astberi.

The Cult su osnovani 1983. godine, a svoju najveću popularnost dostigli su krajem osamdesetih. Poslednji studijski album "Hidden City" objavili su pre šest godina, 2016.

U maju 1985. godine sastav je objavio svoj najčuveniji singl "She Sells Sanctuary", koji je dostigao mesto broj 15 na britanskoj listi singlova , na kojoj je među prvih 100 provela ukupno 23 nedelje ili skoro pola godine.

Ova pesma se u mnogim muzičkim izborima nalazi među 100 najboljih pop i rok pesama u istoriji.

Ostavite komentar