Kultura > Muzika

Počeo 22. EXIT festival: KOIKOI i Artan Lili OBELEŽILI PRVO VEČE

Domaći alternativni rok bendovi izazvali su pravu euforiju u publici na sve popularnijem Viza fjužen stejdžu

Autor: K1/Tanjug

08/07/2022 > 11:07

podeli vest:

Počeo 22. EXIT festival: KOIKOI i Artan Lili OBELEŽILI PRVO VEČE
Foto: Tanjug/Tara Radovanović/nr


Alternativni beogradski sastav KOIKOI čine Marko Grabež (gitara, vokal), Ivana Miljković (sint, vokal), Emilija Đorđević (bas, vokal), Ivan Pavlović Gizmo (bubanj, semplovi). Nastupi su im energični i efektni, što su dokazali i prve večeri festivala. Publici su se premijerno predstavili 2019. godine na kompilaciji "Hali Gali 2" - platformi, koja udružuje novu generaciju muzičara.

Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović/nr

 

Početkom 2021. godine KOIKOI izdaju debi album "Pozivi u stranu" za slovenačku diskografsku kuću Mr. Moonlee, čime su postali slušani i van granica Srbije. Na albumu se našlo 10 pesama koje grupa koncertno predstavlja publici, što taman i čini jedan festivalski nastup od punih sat vremena.

Posle KOIKOI, svirao je alternativni elektro pop rok noise bend Artan Lili .

Foto: Tanjug/Tara Radovanović/nr

 

Bojan i Romana Slačala predvode dinamičnu ekipu čija je muzika neobičan spoj modernog rokenrola i drugih muzičkih pravaca.

- Dobro veče Exit, dobro veče, Novi Sad - uzviknuo je frontmen benda Bojan Slačala, zadužen za komunikaciju sa publikom.

Pevač, gitarista, kompozitor, tekstopisac odmah je razdrmao publiku, ispričavši jednu muzičku rok "Priču".

Grupa za sobom ima dva studijska albuma, "Artan Lili" (2015) i "New Deal" (2018), nedavno reizdati za diskografski tandem PGP RTS/Croatia Records-Jugoton. Treći album radnog naziva "III" uveliko je u pripremi još od 2019. godine - za sada su objavili sedam pesama i spotova, od kojih se izdvaja hit duet sa Zoranom Kostićem Canetom iz Partibrejkersa - "Budi rokenrol posle rokenrola", koji su predstavili protekle noći.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović/nr

 

Numera "D. E. P. R. A." donela je bendu Artan Lili prestižnu nagradu "Milan Mladenović" 2019. godine, čime su postali njeni prvi laureati. Ta pesma je tek podigla na noge na stotine ljudi ispred bine.

- Budite zdravi, nemojte nikad padati u depru - poručio je Bojan fanovima.

Za kraj koncerta od 65 minuta, izveli su hit "Nije svejedno", uz pravu euforiju u publici.

- Hvala vam, Novi Sad. Ne dajte da razni idioti uzimaju vaš život u svoje ruke. Budite dobri i zdravi - oprostio se Bojan Slačala u ime celog benda.

Ostavite komentar