Kultura > Muzika

Počinje EXIT: Večeras se otvara 22. izdanje najvećeg muzičkog festivala na ovim prostorima

Tokom 4 dana publika će moći da vidi veliki broj izvođača na svim binama, a organizatori očekuju 50.000 posetilaca dnevno

Autor: K1/Tanjug

07/07/2022 > 10:24

podeli vest:

Počinje EXIT: Večeras se otvara 22. izdanje najvećeg muzičkog festivala na ovim prostorima
Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović/bg


Večeras će na Glavnoj bini (Main Stage) glavna zvezda biti reperka Igi Azalea, uz nju i trep muzičarka Senidah, kao i engleski grindcore bend Napalm Death i di-džej Afrojack, dok će od domaćih snaga na pozornici Visa Fusion Stage nastupiti popularni alternativni bendovi - Artan Lili i KOIKOI.

Od anderground elektronske muzike, preko klasičnog rok i žestokog hevi metal i pank zvuka, do repa, hip hopa, trepa, dram end bejsa, regea, alternative, latino i svetske etno muzike, sve nas to očekuje na Petrovaradinu u 22. izdanju Exit festivala.

Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović/bg

 

Za one koji vole dens hitove tu su - Kalvin Haris, Džejms Artur, za rep i hip hop su zaduženi atraktivna plava dama Igi Azalea, ali i Masked Wolf, dok je mračan rok uvek vezan uz Nick Cave & The Bad Seeds.

Ljubitelji hevi metala i panka imaju odličan izbor - Sepultura, Marki Ramon, Napalm Death, The Exploited, The Undertones, kao i metal dame iz benda Nervoso.

Domaća i regionalna imena začiniće ovu Exit priču: Konstrakta, Senidah, rep sastav Prti Bee Gee, reper i pisac Marčelo, hrvatska pank folk rok atrakcija Brkovi, Artan Lili, Paraf, Killo Killo, trep dama Mimi Mercedez, makedonski vizionar Kiril Ðaikovski, Bojana Vunturišević, Deca loših muzičara, Orthodox Celts, Pocket Palma, KOIKOI, Sajsi MC...

Kako su najavili iz direkcije festivala, očekuje se dnevna poseta od barem 50.000 ljudi, što čini ukupno 200.000 posetilaca za četiri večeri.

Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović/bg

 

Apsolutni hedlajneri Glavne bine ove godine svakako su dva jaka imena - Kalvin Haris i Nick Cave & The Bad Seeds.

Producent, di-džej i tekstopisac Kalvin Haris vodeći je predstavnik moderne dens muzike, obara uveliko svetske rekorde i dominira top listama. Tokom svoje karijere, sakupio je preko 35 milijardi kombinovanih audio i video strimova, kao apsolutni svetski rekorder.

Jedan od najoriginalnijih i najuticajnijih bendova na svetu Nick Cave & The Bad Seeds, predvođen neuništivim rok propovednikom stiže u petak 8. jula i, nakon nezaboravnog nastupa grupe The Cure, nastavlja niz gostovanja istorijskih gitarskih imena na Exitu.

Foto: Tanjug/Laurent Gillieron/Keystone via AP

 

Regionalno najtraženija ženska imena, svaka na svojim poljima - Konstrakta i Senida pružiće publici ono u čemu su najbolje - autentičnost i nesvakidašnji glas, što su dokazali na prepunoj Glavnoj bini 12. Arsenal festa u Kragujevcu, kada ih je pratilo oko 12.000 ljudi.

Od domaćih alternativnih snaga prve večeri, 7. jula potrebno je obratiti pažnju na alternativne sastave KOIKOI (20.00h) i Artan Lili (20.45h) - Visa Fusion Stage.

Na ovoj bini svakako obratiti pažnju i na Bojanu Vunturišević, bivšu članicu benda Svi na pod, Orthodox Celts, ali i regionalna imena, uglavnom iz Hrvatske - Pocket Palma, Brkovi, instrumentalista Kiril Ðaikovski iz Makedonije, alternativni rokeri DLM - Deca loših muzičara, provokativna reperka Sajsi MC.

Ostavite komentar