Kultura > Muzika

Sonic Youth GITARISTA Turston Mur OTKAZAO promotivnu turneju po Americi zbog ZDRAVSTVENIH PROBLEMA

On je izjavio da mu je njegov doktor savetovao da ne sme da leti avionom, ali i da je lekarska prognoza vrlo dobra

Izvor: K1info

23/10/2023 > 17:09

podeli vest:

Sonic Youth GITARISTA Turston Mur OTKAZAO promotivnu turneju po Americi zbog ZDRAVSTVENIH PROBLEMA
Foto: Instagram/thurstonmoore58


Suosnivač grupe Sonic Youth, Turston Mur, govorio je o svojim nedavnim problemima sa atrijalnom fibrilacijom (poremećaj srčanog ritma), zbog čega je morao da otkaže američku turneju i promociju svojih memoara "Sonic Life".

U razgovoru za New York Times, Mur je rekao da već nekoliko godina živi sa ovim problemom, ali da je ove godine situacija postala "pomalo zabrinjavajuća".

- Ponekad sam se osećao toliko slabo da nisam mogao ni da prošetam po kraju - rekao je on.

Iako je Mur prvobitno bio uveren da će moći "da se izbori s tim" pre turneje, njegov lekar mu je savetovao da ne leti avionom. Gitarista trenutno čeka da ode na lečenje, ali je podelio da je "prognoza vrlo dobra".

Mur je takođe govorio o mogućnosti ponovnog okupljanja benda, rekavši da (ne) predviđa da će se to dogoditi "jer mislim da je to možda malo prekomplikovano u ovom trenutku".

Međutim, dodao je, ideja o ponovnom okupljanju je "nešto što će uvek biti na stolu".

Američki deo Murove turneje bio je zakazan od 24. oktobra u Džerzi Sitiju do 4. novembra u San Francisku, ali je autor izrazio nadu da će prisustvovati na dve promocije u Velikoj Britaniji u novembru.

- Veoma sam tužan jer su mi lekari ovde u Velikoj Britaniji preporučili da otkažem svoju predstojeću turneju po SAD. Godinama se borim sa ovim zdravstvenim problemom, iako me to nikada nije sprečilo da putujem i snimam - rekao je Mur.

- Nakon nedavnih konsultacija, lekari su mi savetovali da ni pod kakvim okolnostima ne bih smeo da letim dok se sve ne reši - završava Mur.

Ostavite komentar