Kultura > Muzika

Okončali dugogodišnje zatišje: THE LIBERTINES najavili ČETVRTI studijski album "All Quiet on the Eastern Esplanade"

Ploča bi trebalo da se pojavi 8. marta, a kreatni dvojac Pit Doerti i Karl Baret započeli su rad na pesmama prošle jeseni na Jamajci

Izvor: K1info

15/10/2023 > 16:19

podeli vest:

Okončali dugogodišnje zatišje: THE LIBERTINES najavili ČETVRTI studijski album "All Quiet on the Eastern Esplanade"
Foto: Youtube PrintScreen/The Libertines


Uticajni britanski sastav The Libertines objaviće album posle više od osam godina. "All Quiet on the Eastern Esplanade" naslednik je njihovog izdanja iz 2015. godine, "Anthems for Doomed Youth", kojim su označili svoj povratak.

"All Quiet on the Eastern Esplanade" izlazi 8. marta za Casablanca/Republic. Frontmeni Pit Doerti i Karl Baret započeli su rad na albumu prošle jeseni na Jamajci. Ovog februara sastali su se sa basistom Džonom Hasalom i bubnjarom Gerijem Pauvelom (obojica imaju autorske kredite na novom albumu) u hotelu "Albion Rooms", koji je u vlasništvu benda, u Margejtu, Engleska, gde im se pridružio producent Dimitri Tikovoj.

O prvom singlu "Run, Run, Run", Baret je rekao: "Radi se o osećaju da si zarobljen i da pokušavaš pobeći od svog sumornog života, slično kao glavni junak u romanu Čarlsa Bukovskog "Pošta". Najgore što nam se može desiti je da zapadnemo u rutinu, konstantno pokušavajući da oživimo svoju prošlost."

On nastavlja: "Naš prvi album nastao je iz panike i neverice da nam je zapravo dozvoljeno da budemo u studiju; drugi je rođen iz svađe i bede; treći iz kompleksnosti; na ovom se oseća kao da smo svi zapravo bili na istom mestu i da smo se zaista povezali."

Doerti je dodao: "Osećam da smo kao bend okončali neku vrstu ciklusa, i sada konačno možemo da dodamo ove pesme na listu, jer imamo prave hitove. Otvorili smo hotel i sami koristili studio, i sve je funkcionisalo - još Libertines ploča? Nadam se!"

Naziv albuma "All Quiet on the Eastern Esplanade" potiče od kombinacije naslova romana Eriha Marije Remarka (All Quiet on the Western Front) i adrese na kojoj se nalazi "Albion Rooms" (31 Eastern Esplanade).

Prošle godine, bend je ponovo izdao svoj debitantski album "Up the Bracket" povodom 20. godišnjice.

Ostavite komentar