Kultura i umetnost > Muzika

KONCERTNA promocija albuma "LEFTERIJA" Zorana Brankovića održana u KOLARCU

Publika je videla i čula gitaristu i kompozitora Zorana Brankovića i 14 vrhunskih srpskih muzičara koji čine Kamerni orkestar Lefterija

Izvor: K1info/Tanjug

25/09/2023 > 10:06

podeli vest:

KONCERTNA promocija albuma "LEFTERIJA" Zorana Brankovića održana u KOLARCU
Foto: Tanjug/Tara Radovanović


Koncertna promocija albuma "Lefterija" (PGP RTS), kompozitora i gitariste Zorana Brankovića, održana je sinoć u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine.

Publika je videla i čula gitaristu i kompozitora Zorana Brankovića i 14 vrhunskih srpskih muzičara različitih generacija koji čine Kamerni orkestar Lefterija.

Orkestar je izvodio muziku na unikatnom zbiru istrumenata koji čine gitare, oboa, engleski rog, flauta, viola, violina, violončelo, klavir i bubnjevi.

U najavi koncerta gitarista i kompozitor Zoran Branković naglasio je da  album "Lefterija" nastao iz potrebe da se kroz muziku otvori novi prostor i kanal slobode za svakog od nas.

- Otud i samo ime albuma, koje u prevodu sa grčkog jezika znači sloboda. Sa željom da, slušajući ovu muziku, svako dodirne svoj delić slobode, odlučio sam da čitav album bude sastavljen isključivo od instrumentalnih numera. Ako baš moramo žansrovski da odredimo muziku na albumu, reč je o muzičkom kaleidoskopu u koji su stali klasika, primesa etno muzike, popa, pa i roka - ističe Branković.

Tako je i bilo sinoć. Publika je uživala u specifičnoj žanrovskoj mešavini koja najviše podseća na muzički predložak za putopis oko sveta.

Protagonisti koncerta ispraćeni su aplauzom sa pozornice Kolarca.

Ostavite komentar