Kultura > Muzika

Vrela KONCERTNA JESEN u Štark Areni: Gibonni, Dino Merlin, Stjepan Hauser, Il Divo i Brajan Adams DOLAZE u Beograd

Pored njih u Štark Areni će nastupiti i folk zvezde Aleksandra Prijović, Ana Nikolić, Aca Lukas, Miroslav Ilić i Milica Pavlović

Izvor: K1info/Tanjug

05/08/2023 > 15:09

podeli vest:

Vrela KONCERTNA JESEN u Štark Areni: Gibonni, Dino Merlin, Stjepan Hauser, Il Divo i Brajan Adams DOLAZE u Beograd
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Velike svetske zvezde kao Brajan Adams, operska pop atrakcija Il Divo, regionalni muzičari Gibonni, Dino Merlin i Stjepan Hauser, obeležiće koncertnu jesen u Štark Areni.

Poseban fenomen predstavlja upravo Dino Merlin, pop zvezda iz Bosne i Hercegovine, koji je uspeo brzo da rasproda već tri koncerta, a zakazao je i četvrti, što je izuzetan uspeh.

Jedan od najpopularnijih i najuticajnijih muzičara regionalne muzičke scene, Zlatan Stipišić Gibonni, zakazuje susret sa beogradskom publikom 20. oktobra u Štark areni, gde je prvi put nastupao pre tačno deset godina.

Kako navode organizatori, Gibonni donosi muzičku čaroliju u Beograd, nakon što je ove godine u rekordnom roku rasprodao dva koncerta u zagrebačkoj Areni, i tako na najbolji način proslavio jubilej - 35 godina karijere.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @stark_arena

Zanimljivo je da se Gibonni prvo odvažio da gostuje u Srbiji na otvorenim prostorima Vojvodine, i to u Subotici, a ne u Beogradu, pa je tek kasnije dolazio u prestonicu, gde je rasprodao više puta Sava centar i sadašnju Štark Arenu.

"Tempera", "Činim pravu stvar", "Mirakul", "Libar", "Tajna vještina", "Oprosti", "Posoljeni zrak i razlivena tinta", "Judi, zviri i beštimje", "Onako, od oka", "Udica", "Lažu fotografije" samo su neke od hit pesama zbog kojih se uvek traži karta više za njegove koncerte.

Zavoleli smo obrade koje je pevao Massimo - "Libar" i "Tajna vještina", drugačije od originala, ali podjednako drago i divno, tako da će nas te pesme uvek podsećati na nedavno preminulog muzičara.

Srpska publika je nedavno gledala Gibonnija na Arsenal festu u Kragujevcu, na samom zatvaranju 1. jula na Main Stage-u, kada je održao ubedljivo najduži nastup na celom festivalu od puna dva sata.

Popularni pevač, muzičar i kompozitor iz Splita, karijeru je počeo osamdesetih u hard rock bendu Osmi putnik, koji je dobio naziv prema kultnom SF horor filmu "Alien" Ridlija Skota, u tadašnjoj Jugoslaviji preveden kao "Osmi putnik".

Malo je poznato da je za Dinu Dvornika napisao 17 pesama, među kojima su fank hitovi "Zašto praviš slona od mene", "Misliš da sam blesav", "Imam rep".

Saradnja i prijateljstvo sa Oliverom Dragojevićem, za koga je napisao čuvenu pesmu "Cesarica" i sa kojim je snimio i zajednički album "Familija", posebna je priča njegovog profesionalnog i ličnog života.

Gibonni je u Beogradu poslednji put nastupao 2016. godine u Sava Centru, kada je beogradska publika uživala u tri rasprodata koncerta.

Buntovnik sa violončelom

Slavni violončelista Stjepan Hauser najavljuje svoju prvu solo turneju "Buntovnik sa violončelom" ("Rebel with a Cello") u okviru koje će 24. oktobra nastupiti u beogradskoj Štark Areni.

Biće to njegov prvi koncert van dua 2Cellos i rastanka sa kolegom Lukom Šulićem, koji je u solo varijanti gostovao u Sava centru februara 2020. godine.

U međuvremenu, njih dvojica su se okupili na zajedničkoj oproštajnoj turneji i uspeli su da rasprodaju Štark Arenu u maju 2022, u organizaciji agencije Charm Music Serbia, koja Hausera i ovaj put dovodi u Beograd.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @stark_arena

Hauserovo već čuveno izvođenje numere "Smooth Criminal" Majkla Džeksona napravilo je od njega internet senzaciju i pozicioniralo ga je kao jednog od najtalentovanijih svetskih instrumentalista novog doba.

U svoj nastup uključuje sve što su njegovi fanovi upoznali i zavoleli kroz njegove vizuelne koncepte i medijske prezentacije, poput veoma popularne "Beach Party" , "Alone Together", ali i novi nivo transformacije ritmičnog retro zvuka u moderne plesne numere sa njegovog novog solo albuma "The Player", koji je dostupan širom sveta.

Podsetimo, 2Cellos su se rastali 2022. posle 10 godina karijere, a Luka Šulić i Stjepan Hauser su krenuli svako svojim putem.

U Srbiji su nastupali više puta, od nekoliko susreta u Sava centru, preko Donjeg grada Kalemegdana, festivala Exit u Novom Sadu, do dva koncerta u Štark Areni.

Tri tenora i bariton

Muzička svetska atrakcija, ansambl Il Divo po četvrti put će doći u Beograd 28. oktobra u Štark Arenu, u okviru ovogodišnje turneje "IL DIVO - A New Day Tour".

Serija spektakularnih koncerata su svojevrsni omaž svim najatraktivnijim muzičkim arijama popularnog operskog rocka kao jedinstvenog muzičkog izraza koji ovaj harizmatični ansambl neguje, a osnivač sastava je čuveni Sajmon Kauel, tvorac muzičkih takmičenja "Ja imam talenat", "Idol", "X Faktor", gde uvek učestvuje kao član žirija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @stark_arena

Članovi ansambla Il Divo su tri tenora - Dejvid Miler, Sebastian Izambar, Urs Biler kojima se na ovogodišnjoj svetskoj turneji pridružio i gost bariton Stiven Labri.

Na veliku žalost, njihov španski kolega Karlos Marin, po mnogima najšarmantniji i najzabavniji član sastava Il Divo, preminuo je od posledica korona virusa za vreme najjačeg perioda pandemije, tako da je ova turneja svakako posvećena ovom umetniku.

"Merlinomanija"

Do sada neviđena pomama i nezaustavljiva "Merlinomanija" zavladala je u Beogradu, ali i čitavoj Srbiji zbog najavljenih koncerata Dina Merlina u Štark Areni.

Čuveni umetnik iz Sarajeva u samo nepuna dva dana potpuno je rasprodao prva dva koncerta u beogradskoj Areni (18. i 19. novembra), da bi ubrzo planule karte i za treći 21. novembra, zbog čega je zakazao i četvrti koncert za 22.11.

Ovo je osmi put u karijeri da je Dino Merlin potpuno i u rekordnom roku rasprodao najveću arenu u srpskoj prestonici, a ovog puta organizator koncerta je Digi Media Production.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tickets.rs (@tickets.rs)

Bez i jednog plakata ili bilo koje reklame osim objave datuma koncerta na društvenim mrežama i u medijima, sarajevski muzičar je prevazišao sva očekivanja.

- Ovo će biti jedna posebna jesen za moju publiku i mene, urezana zauvek u naša srca. Jedva čekam da izađem na scenu, da vidim sva ta ozarena lica i da podelim ono što u meni tinja sve ove godine od našeg poslednjeg susreta - izjavio je Dino Merlin, zahvalan publici na tolikom poverenju i odzivu.

Podsetimo, Dino Merlin je prvo rasprodao tri koncerta u tada Beogradskoj Areni 2011. godine, a onda još dva 2015., što je već tada bio ogroman uspeh.

Samo Zdravko Čolić je uspeo da rasproda šest koncerata u Areni krajem 2019. godine. Ipak, uveliko se piše peticija protiv koncerata Dine Merlina, kao i tada 2011. i 2015., iz poznatih političkih razloga.

Brajan Adams ponovo u Areni

Na samom kraju, do sada je zakazan još i kanadski kantautor, nekada jedna od najvećih zvezda svetske scene - Brajan Adams, koji će u okviru svetske turneje "So Happy it Hurts" nastupiti pred domaćom publikom 12. decembra u beogradskoj Štark Areni, nakon uspešnog nastupa na istom mestu krajem 2019.

Publika će opet uživati u velikim hitovima - "Summer of '69", "Heaven", "Everything I Do (I Do It for You)", "Cuts Like a Knife", "18 Till I Die" i "Please Forgive Me", "Have You Ever Really Loved a Woman", "It's Only Love".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @stark_arena

Organizaciju koncerta potpisuje uspešna kompanija i agencija Sky Music, koja je novi vlasnik festivala Beer Fest, tako da su prošle godine doveli britansku grupu Kosheen i australijskog gitaristu Tomija Emanuela, dok su ove godine bukirali acid jazz fanki sastave - The Brand New Havies i Incognito iz Velike Britanije.

Čuveni pop rock pevač, tekstopisac, gitarista, basista, fotograf i producent, vraća nam se po treći put u Beograd, jer je prvi put gostovao 2005. u Hali sportova na Novom Beogradu.

Brajan Adams je široku popularnost stekao zahvaljujući hitovima za velike filmove kao što su "Robin Hud - Princ lopova" (pesma "Everything I Do (I Do It for You)", 1991), "Don Huan de Marco" (numera "Have You Ever Really Loved a Woman"), "Ogledalo ima dva lica" ("I Finally Found Someone" - duet sa Barbarom Strejsend), "Tri musketara" ("All For One" sa Stingom i Rodom Stjuartom).

Pesmu "It's Only Love" svojevremeno je snimio sa Tinom Tarner, a ona je neizostavni deo repertoara na njegovoj koncertnoj turneji.

Samo u 2022. godini bio je veoma produktivan, objavio je četiri albuma "So Happy it Hurts" (nominovan za nagradu Grammy), "Pretty Woman - The Musical" i dva izdanja sa najvećim hitovima - "Classic", I i II deo.

Brajan Adams je tokom svoje višedecenijske karijere tri puta bio nominovan za nagradu Oskar, pet puta za Zlatni Globus, a dobitnik je čak 20 Juno priznanja kao i prestižne Grammy nagrade.

Za one koji vole modernu folk muziku, u Štark Areni će od jeseni nastupati i pevačice Aleksandra Prijović (29.09. i 30.09.), Ana Nikolić (07.10.), Aca Lukas (standardno na svoj rođendan 03.11. uz premijeru igranog filma "Kafana na Balkanu" o njegovom životu), Miroslav Ilić (takođe na svoj rodjendan 15.12.) i Milica Pavlović (23.12.).

Ostavite komentar