Kultura > Muzika

Koncert ZDRAVKA ČOLIĆA 11. avgusta na "TEŠNJARSKIM VEČERIMA" u Valjevu: Za ovaj grad ga VEŽU POSEBNE USPOMENE

Pevač je, od momenta kada je stupio na muzičku scenu, vrlo brzo osvojio srca publike, a to se posebno odnosilo na Valjevo

Izvor: K1info/Tanjug

26/07/2023 > 12:09

podeli vest:

Koncert ZDRAVKA ČOLIĆA 11. avgusta na "TEŠNJARSKIM VEČERIMA" u Valjevu: Za ovaj grad ga VEŽU POSEBNE USPOMENE
Foto: Aleksandar Kerekeš Keki


Najveći Valjevski letnji festival "Tešnjarske večeri" ove godine trajaće od 5. do 12. avgusta i tokom osam dana festivala, na velikom broju lokacija, biće održano više od 70 različitih programa za decu i odrasle.

Koncert Zdravka Čolića je zakazan za petak 11. avgust sa početkom u 21 sat u nekadašnjoj kasarni Kadinjača (Park na Jadru).

Koncerti istaknutih muzičara poput grupa "Divlje jagode", "Divanhane" i "Zdravka Čolića", potpomognuti valjevskim muzičarima, obeležiće ovogodišnje Tešnjarske večeri.

Pevač Zdravko Čolić, od momenta kada je stupio na muzičku scenu, vrlo brzo je osvojio srca publike, a to se posebno odnosilo na Valjevo.

Njega vežu mnoge lepe uspomene za taj grad. Vojsku je započeo da služi 1978. godine u Valjevu, u kasarni "Žikica Jovanović Španac", a kasnije je prekomandovan u Beograd, pa u Požarevac.

Danas, 45 godina kasnije, Zdravko se vraća na isto mesto.

Foto: ATA Images

 

Na festivalu "Tešnjarske večeri" i ove godine očekuje nas veoma bogat program. Promocije, tribine, izložbe, predavanja, igre bez granica i Valjevska regata učiniće da Valjevo bude i ove godine epicentar kulture, umetnosti, turizma i privrede. A tradicionalno biće prisutan i program za najmlađe koji obuhvata predstave za decu, maskenbal i trku beba.

Svečano podizanje zastave "Tešnjarskih večeri", 05. avgusta u 20.30 časova na Trgu Vojvode Živojina Mišića, označiće početak festivala. Zastavu će podići članovi Mešovitog Hora Valjevske crkve "Hadži Ruvim", nosioci ovogodišnje nagrade grada Valjeva u oblasti kulture i umetnosti.

Ostavite komentar