Kultura > Muzika

Nemanja Radulović i Double Sens orkestra u subotu u Arilju otvaraju 14. festival ARLEMM

Festival ARLEMM u Arilju će i ove godine, 14. put zaredom, privući najpoznatija imena kvalitetne umetničke muzike

Izvor: K1info

13/07/2023 > 07:25

podeli vest:

Nemanja Radulović i Double Sens orkestra u subotu u Arilju otvaraju  14.  festival ARLEMM
Foto: Sever Zolak


U subotu 15. jula će koncertom Nemanje Radulovića i Double Sens orkestra zvanično biti otvorena manifestacija ARLEMM.    

Tokom proteklih 14 godina, Arilje je postalo kulturni svetionik i prestonica muzičkih dešavanja tokom letnjeg perioda - ističu organizatori. Okupljajući vrhunske predavače, izvođače iz zemlje i inostranstva, ARLEMM je izgradio prepoznatljiv i atraktivan ambijent za svu talentovanu decu koja su željna da uživaju u umetnosti i prirodi na jedan poseban način.  

Deca i mladi pohađaju časove klavira, violine, violončela, viole, gitare, flaute, kontrabasa, kamerne muzike, solo pevanja i duhovnog pevanja, a od ove godine, po prvi put i nastavu harmonike. 

Od samog početka, ideja festivala je zasnovana na pružanju mogućnosti najmlađima da se upoznaju sa klasičnom, duhovnom, tradicionalnom i džez muzikom; da kroz rad sa sjajnim predavačima načine svoje prve korake, da osete da su deo jednog novog muzičkog sveta.   

ARLEMM u sebi sadrži lepezu umetničkih i muzičkih pravaca, te osim klasične, duhovne, tradicionalne i džez muzike, tu je i mnoštvo radionica o zaštiti i čuvanju životne sredine, predavanja o lepoj pisanoj reči, slikarske i plesne večeri, radionice o improvizaciji u muzici.  

- Trudimo se da budemo prepoznati po raznolikosti uz visoke standarde kvaliteta  - istakao je direktor manifestacije Dragutin Mladenović i pozvao publiku da poseti Arilje

Foto: Arlemm

 

ARLEMM je za poslednjih 14 godina ugostio sjajne izvođače među kojima su Divna Ljubojević, Stefan Milenković, Jovan Kolundžija, Robi Lakatoš,  kao i kamerne orkestre, Sveti Đorđe, Metamorfozis, Muzikon,  Orkestar Škole za muzičke talente iz Ćuprije, Kamerata Akademika... 

Ove godine će ARLEMM svečano otvoriti Nemanja Radulović i Dabl sens orkestra.  

- Pored klasične muzike, naš festival je otvoren i za druge umetničke pravce, pre svega umetnike koji neguju kvalitetan muzički izraz. Već 10 godina, na ARLEMM-u uspešno funkcioniše Studio za duhovnu muziku Divne Ljubojević, a u porti Crkve svetog Ahilija iz 13.veka imamo priliku da slušamo duhovna predavanja i najbolje horove iz regiona - rekao je Mladenović i dodao:  

Foto: Arlemm

 

- Jedan od najvećih uspeha ARLEMM-a kao festivala umetnosti je u objedinjavanju institucija, fondacija, donatora i ljudi koji su prepoznali energiju, entuzijazam, kvalitet i vrednosti koje ostavljamo iza nas.   

ARLEMM uspešno funkcioniše pre svega zahvaljujući podršci koja stiže iz: Grada Beograda, Ministarstva kulture i informisanja,a, Biblioteke Dobrilo Nenadić i Opštine Arilje,  Goethe Instituta, Austrijskog kulturnog foruma, brendova Extreme Intimo, Samsung i Positive line, i drugih društveno odgovornih kompanija i pojedinaca. 

Na kraju, organizatori ARLEMM-a pozivaju: Posetite Arilje od 15. do 30. jula i podržite umetnost!

Ostavite komentar