Kultura > Muzika

Samo da mu se NE PRISPAVA u Liverpulu: Luke Black predstavlja Srbiju na Eurosongu

Pobednika očekuje izuzetan zadatak - treba nadmašiti Konstraktu

Izvor: K1info

05/03/2023 > 00:40

podeli vest:

Samo da mu se NE PRISPAVA u Liverpulu: Luke Black predstavlja Srbiju na Eurosongu
Foto: Tanjug/Tara Radovanović


Luka Ivanović - Luke Black sa pesmom "Samo mi se spava" ide u Liverpul! Srbija je dobila pobednika Pesme za Evroviziju koji će našu zemlju predstavljati na Eurosongu u maju.

Luka je bio najbolji po zbirnim glasovima žirija i gledalaca među 16 takmičara direktnog prenosa RTS iz studija u Košutnjaku. Na osnovu SMS glasova gledalaca najviše je dobio 12 poena Princ, deset poena Blek, osam Džipsi, sedam poena Baroš, a šest poena Nađa.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

 

Pobednika očekuje izuzetan zadatak - treba nadmašiti Konstraktu i njen upečatjiv nastup sa numerom "In Corpore Sano".

U velikom finalu, posle dve polufinalne večeri, 16 najboljih takmičara borilo se za kartu za Pesmu Evrovizije, a pobedila je  kompozicija sa rednim brojem 10 i najvećim brojem poena od žirija i publike u odnosu 50:50. 

Foto: Youtube PrintScreen/RTS

 

 

I tokom finalne večeri na glavnoj sceni program su vodili glumac Milan Marić, čiji govor se izdvojio, i Dragana Kosjerina, koji su "uboli" stajlingom. U takozvanom grin rumu sa takmičarima družili Kristina Radenković i Stefan Popović. Svi oni su na početku programa iznenadili đuskom, a devojke niko nije očekivao u minićima.

Foto: Youtube PrintScreen/RTS

 
Ko čini STRUČNI ŽIRI

Stručni žiri koji će dati polovinu glasova čine: Lena Kovačević, Dragan Đorđević Suzuki, Nevena Božović Ivanović, Slobodan Veljković Cobi i predsednik žirija, Aleksandar Saša Lokner.

U međuvremenu, dok se su se čekali rezultati, u bekstejdžu se desio incident, te je reagovalo obezbeđenje i izbacilo Džipsijev tim, a o tome čitajte OVDE.

Izvođači su nastupili ovim redom, sledi GLASANJE na 5556!

1. Stefan Shy – Od jastuka do jastuka;

2. Boris Subotić – Nedostupan;

3. Nadia – Devojka tvog dečka;

4. Duo Grand – Viva la vida;

5. Nađa – Moj prvi ožiljak na duši;

6. Frajle – Neka neka;

7. Hurricane – Zumi zimi zami;

8. CHEGI & Braća bluz bend – Svadba ili kavga;

9. Dzipsii – Greh;

10. Luke Black – Samo mi se spava;

11. Filip Baloš – Novi plan drugi san;

12. Princ – Cvet sa Istoka;

13. Filarri – Posle mene;

Filarri – Posle mene

15. Empathy Soul Project – Indigo;

16. Zejna – Rumba

 

Domaćin Velika Britanija umesto Ukrajine

Pesma Evrovizije  održaće se 9, 11. i 13. maja u Liverpulu u Velikoj Britaniji, koja je preuzela organizaciju umesto prošlogodišnjeg pobednika Ukrajine.

Radio-televizija Srbije od prijavljenih kandidata izabrala je 32 kompozicije, koje su bile raspoređene u dva polufinala iz kojih je sabiranjem glasova žirija i publike izabrano po osam takmičara. Izabrani kandidati su redosled nastupa na finalnoj večeri birani žrebom, a redosled kojim su prozivani finalisti nije odražavao broj glasova koje su dobili.

Foto: YouTube screenshot

 

U prvoj polufinalnoj večeri revijalni deo je posvećen Konstrakti, a u drugoj, evrovizijskim hitovima koji su bili inspirisani etno muzikom, završno sa prošlogodišnjim pobednicima iz Ukrajine.

Pošto je zbog rata u Ukrajnii, Velika Britanija preuzela organizaciju Pesme za Evroviziju i odabrala Liverpul za domaćina, stoga je revijalni deo finalne večeri posvećen grupi The Beatles.

 

Ostavite komentar