Kultura > Muzika

Poznato svih 16 FINALISTA "Pesme za Evroviziju 2023", odluka pada U SUBOTU

O numeri i izvođaču ili izvođačima koji će nas predstavljati u Liverpulu, biće odlučeno u subotu 4. marta

Izvor: K1info/kurir.rs

03/03/2023 > 00:00

podeli vest:

Poznato svih 16 FINALISTA "Pesme za Evroviziju 2023", odluka pada U SUBOTU
Foto: Printscreen/RTS


Večeras je održano i drugo polufinale "Pesme za Evroviziju 2023", na kojem se, kao i u prvom polufinalu, predstavilo 16 izvođača.

Kao i prethodne večeri, voditelji na sceni bili su Dragana Kosjerina i Milan Marić, a iz Grin ruma sa takmičarima su sumirali utiske Kristina Radenković i Stefan Popović.

Foto: Printscreen/RTS

 

Osmoro finalista izabrali su publika i stručni žiri glasovima u odnosu 50:50, a sav prihod od SMS glasova otići će u dobrotvorne svrhe - za nabavku aparata za Dom zdravlja u opštini Bojnik.

Iz drugog polufinala u finale je prošlo sledećih osam pesama i izvođača:

- Frajle (Neka, neka)

- Nadia (Devojka tvog dečka)

- Filarri (Posle mene)

- Gift (Liberta)

- Hurricane (Zumi, zimi, zami)

- Dzipsii (Greh)

- Zejna (Rumba) 

- Duo grand (Viva la vida)

Da podsetimo, kroz prvo polufinale dalje su se plasirali: Stefan Shy (Od jastuka do jastuka), Princ od Vranje (Cvet sa Istoka), Chegi i Braća Bluz Bend (Svadba ili kavga), Boris Subotić (Nedostupan), Luke Black (Samo mi se spava), Filip Baloš (Novi plan, drugi san), Nađa (Moj prvi ožiljak na duši), Emphaty Soul Project (Indigo).

O numeri i izvođaču (ili izvođačima) koji će nas predstavljati u Liverpulu biće odlučivano u finalnoj večeri "Pesme za Evroviziju 2023", koja je na programu u subotu, 4. marta. Po završetku drugog polufinala održan je i žreb i poznato je kada će ko nastupati tokom finalne večeri.

Foto: Printscreen/RTS

 

Po tom žrebu, redosled izvođača je sledeći: 1. Stefan Shy, 2. Boris Subotić, 3. Nadia, 4. Duo grand, 5. Nađa, 6. Frajle, 7. Hurricane, 8. Chegi & Braća bluz bend, 9. Dzipsii, 10. Luke Black, 11. Filip Baloš, 12. Princ, 13. Filarri, 14.Gift, 15. Empathy soul project i 16. Zejna.

Ovogodišnja Evrovizija biće održana u Liverpulu, u Velikoj Britaniji 9, 11. i 13. maja.

 

Ostavite komentar