Kultura > Muzika

Još NISU IZABRALI svog predstavnika, a FAVORIT su za pobedu na Evroviziji?

Pošto je nekoliko uzastopnih meseci držala prvo mesto na kladionici za pobednika Evrovizije, Ukrajinu je na vrhu zamenila Švedska

Izvor: K1info/index.hr

24/02/2023 > 11:17

podeli vest:

Još NISU IZABRALI svog predstavnika, a FAVORIT su za pobedu na Evroviziji?
Foto: Youtube PrintScreen/Eurovision Song Contest


Najzanimljivije u svemu je činjenica da Švedska još nije izabrala pesmu za Evroviziju, ali juče je konačno u javnost pušten jednominutni isečak pesme "Tattoo" koju će na Melodifestivalenu, švedskom izboru za pesmu Evrovizije, pevati Loreen - pobednica ovog takmičenja 2012. godine.

Foto: PrintScreen eurovisionworld.com

 

Loreen je veliki favorit za osvajanje švedskog izbora, čije je finale predviđeno za 11. mart. No, zanimljivo je i to da se Loreen još uvek ne nalazi u finalu tog takmičenja. Naime, pred njom je zadatak da se prvo ovog vikenda plasira iz polufinala u veliku završnicu, ali čini se da kladioničari ne sumnjaju u njen uspeh i da je već vide na evrovizijskoj pozornici.

Njena pesma "Euphoria" je 2012. godine takođe od ranih dana bila favorit za pobedu, kako na Melodifestivalenu tako i na Evroviziji, a neki su uvereni kako bi se istorija mogla ponoviti i da bi Loreen tačno 11 godina kasnije još jednom mogla poneti titulu evrovizijske pobednice.

Srpski predstavnik biće izabran između 32 učesnika koji će se takmičiti u dva polufinala (1. i 2. mart), dok će se finale održati 4. marta.

 

Ostavite komentar