Kultura > Muzika

Måneskin objavili SINGL Gossip, a gost je TOM MORELO iz Rage Against The Machine

Članovi Måneskina su izjavili da im je Morelovo neverovatno iskustvo omogućilo da bolje razumeju proces snimanja pesama

Izvor: K1info/Tanjug

16/01/2023 > 13:09

podeli vest:

Måneskin objavili SINGL Gossip, a gost je TOM MORELO iz Rage Against The Machine
Foto: Tanjug/Joel C Ryan/Invision/AP


Italijanska rock grupa Måneskin objavila je novi singl "Gossip" sa specijalnim gostom Tomom Morelom iz antologijskog benda Rage Against The Machine, u izdanju kuće Sony Music Entertainment iz Njujorka.

Najnovija pesma naći će se na albumu "Rush!" italijanskog sastava, koji će biti objavljen 20. januara, saopštila je domaća diskografska kuća Menart, zadužena za distribuciju po Srbiji i za čitav region.

Rock bend Måneskin proslavio se u svetu pobedom na Evroviziji 2021. godine. 

Na novom albumu objaviće ukupno 17 pesama i to ovim redosledom: "Own My Mind", "Gossip", "Timezone", "Bla Bla Bla", "Baby Said", "Gasoline", "Feel", "Don't Wanna Sleep", "Kool Kids", "If Not For You", "Read Your Diary", "Mark Chapman", "La Fine", "Il Dono Della Vita", "Mammamia", "Supermodel", "The Loneliest".

Foto: Youtube PrintScreen

Måneskin

Singl "Gossip" izašao je 13. januara, a članovi Måneskina su povodom saradnje izjavili da im je Morelovo neverovatno iskustvo omogućilo da bolje razumeju proces snimanja pesama.

- Ne možemo dovoljno da mu se zahvalimo što nam se pridružio u ovoj pesmi. Njegovo prisustvo je čast za čitav bend - izjavio je Damiano, dok je Itan dodao da je Morelo doneo Rage u Måneskin.

Podsetimo, muzičar Tom Morelo osim benda Rage Against the Machine, koji je najavio povratničku svetsku turneju, poznat je i kao član rock grupe Audioslave, gde je pevao i pokojni Kris Kornel, popularan i kao frontmen sastava Sound Garden.

- Tom je jedan od najvećih muzičara koje sam slušao i od kojih sam učio. Sviranje sa njim je ostvarenje sna. To je neverovatan poklon i meni najavažniji trenutak ove neverovatne godine - izjavio je Tomas.

Foto: Youtube PrintScreen

Måneskin

Članica benda Måneskin Vik je rekla da je pesma "Gossip" započela gitarskim rifom koga je Tomas napisao ranije i koga su čuvali dugo vremena čekajući pravi momenat.

- Muzička ikona Tom Morelo nam se pridružio i dodao nešto posebno klasičnoj ritmičnoj bezbrižnosti Måneskina - izjavila je Vik.

Svoje viđenje ove saradnje preneo je i Tom Morelo.

- Kada sam čuo da postoji rokenrol bend koji rastura svetom, a poreklom je iz Italije, pomislio sam "Stvarno? Ma, hajde!". Ali, kada sam ih video uživo, bio sam oduševljen - prvi su utisci Morela. On je ocenio da su Måneskin bez pardona "glasni, seksi, rokaju i zaslužuju da budu nosioci novog rokenrol talasa za mlađe generacije.

- Dobar su bend, svi odlično sviraju, pišu sjajne pesme, a uživo su fenomenalni! Puno liče na bendove 90-tih. Siguran sam da ćemo još sarađivati zajedno u budućnosti - izjavio je Tom Morelo.

Foto: Youtube PrintScreen

Tom Morelo

Album "Rush!" producirali su Fabricio Feraguco i Maks Martin, sniman je u Los Anđelesu, Italiji i Tokiju i na njemu su poznati navedeni singlovi - "Mammamia", "Supermodel", pop balada "The Loneliest", "La Fine".

Måneskin će nastaviti svoju rasprodatu turneju "Loud Kids Tour" po Evropi, a prvi datum je 23. februar, kada će svirati u gradu Pesaru (Italija).

Sve do kraja maja 2023. bend je rasprodao velike koncerte, a negde su zakazali i dodatne nastupe.

Tako će ih gledati publika u rodnoj Italiji (Rim, Torino, Bolonja, Firenca, Napulj, Bari, Milano), Belgiji (Brisel), Nemačkoj (Berlin, Keln), Holandiji (Amsterdam), Francuskoj (Pariz), Austriji (Beč), Španiji (Barselona), Danskoj (Kopenhagen), Luksemburgu (Eš-Sir Alzet), Engleskoj (London), Poljskoj (Varšava), Češkoj republici (Prag), Mađarskoj (Budimpešta), Estoniji (Talin), Letoniji (Riga).

 

Ostavite komentar