Kultura > Muzika

Inicijativa da se svake godine ORGANIZUJE KONCERT u Balaševićevu čast

Incijator ideje je predsednik "Color Press Group" Robert Čoban, a ova objava naišla je na veliki odziv korisnika i niz pozitivnih komentara

Izvor: K1info/Tanjug

15/01/2023 > 13:34

podeli vest:

Inicijativa da se svake godine ORGANIZUJE KONCERT u Balaševićevu čast
Foto: ATA Images


Tri godine posle smrti novosadskog kantautora i umetnika Đorđa Balaševića, na društvenim mrežama predložena je inicijativa da se svake godine 19. januara organizuje koncert u njegovu čast.

- Nošen mišlju kako su to uradili sa Oliverom Dragojevićem u Hrvatskoj, da se jednom godišnje okupe izvođači iz celog regiona i pevaju njegove pesme, mislim da bi bilo divno da se duh Đorđa Balaševića sačuva i u Novom Sadu koji se emotivno oprostio od njega na događaju na Keju - kaže Čoban.

Njegova objava na društvenim mrežama naišla je na veliki odziv korisnika i niz pozitivnih komentara kojima podržavaju ovu ideju.

- To sam postavio bez ikakve namere, čisto kao neku ideju pre svega porodici koja je vlasnik autorskih prava i moram da priznam da je to jedan od postova u proteklih godinu dana koji je imao najviše komentara, šerova i lajkova -  99 odsto ljudi je reklo da bi došlo na ovakav događaj - dodaje on.

Porodica Đorđa Balaševića 19. januara organizovaće događaj "Na Bogojavljensku noć" na kojem će izvođenjem Balaševićevih pesama duh ovog panonskog mornara nastaviti da živi.

 

Ostavite komentar