Kultura > Muzika

BUČ KESIDI najavili datume TRI VELIKA KONCERTA u Novom Sadu, Zagrebu i Beogradu

Koncerti su zakazani u novosadskoj dvorani Spens (20. maj), stadionu Šalata u Zagrebu (27. maj) i beogradskom stadionu Tašmajdan (3. jun)

Izvor: K1info/Tanjug

16/01/2023 > 08:51

podeli vest:

BUČ KESIDI najavili datume TRI VELIKA KONCERTA u Novom Sadu, Zagrebu i Beogradu
Foto: Milan Maričić/ATAImages


Domaći pop rok bend Buč Kesidi iz Pančeva, danas je na društvenim mrežama objavio datume tri velika koncerta koja će ove godine održati u Beogradu, Zagrebu i Novom Sadu.

Popularni duo koji čine bubnjar i vokal Zoran Zarubica i gitarista/vokal Luka Racić, zakazali su prvo koncert u dvorani Spensa u Novom Sadu za 20. maj, onda na stadionu Šalata u Zagrebu 27. maja, da bi ovaj triptih koncerata zaokružili 3. juna na stadionu Tašmajdan u Beogradu.

Za sve koncerte prodaja karata počinje u četvrtak, 19. januara od 10 časova, stoji na njihovoj Facebook zvaničnoj stranici.

Povod je obeležavanje jubileja, 10 godina postojanja benda, pošto su osnovani 2013. u Pančevu.

Foto: Milan Maričić/ATAImages

 

Njihovu diskografiju čine dva studijska albuma - "Posesivno-ospulsivni hospul" (2016) i "Euforija" (2019), EP izdanje "Španska serija" (2016), kao i live album "Euforija uživo" (2021) i istoimeni dugometražni koncertni film u režiji Davida Jovanovića.

- U legendarnoj dvorani Spensa održaćemo prvi u nizu ovogodišnjih velikih koncertata. U vašem gradu smo počinjali svaku našu turneju tako da ćemo ovaj put ozvaničiti tradiciju. Broj karata je veoma ograničen za razliku od drugih koncerata. Pripremili smo za vas određenu količinu promotivnih cena ulaznica tako da budite brzi i spremni - poručuju Luka i Zoran za koncert 20. maja u Novom Sadu i dodaju - "Buč Kesidi se vraća u Novi Sad, volimo vas".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Buč Kesidi (@buckesidi)

Popularni momci iz benda koji je ime dobio prema čuvenom vestern filmu "Buč Kesidi i Sandens Kid" (1969) reditelja Džordža Roja Hila, gde su igrali Pol Njumen, Robert Redford i Ketrin Ros, uveliko spremaju treći studijski album i početkom decembra su objavili singl i spot "Curimo po asfaltu".

Najavljuju i najnoviju pesmu koja izlazi uskoro - "Skupi snagu", o čemu su pisali na Facebooku.

"Sledeća pesma je rokenrol hitčina, zove se "Skupi snagu" i izlazi veoma uskoro!", pišu Luka i Zoran.

Najavili su i novi koncert u Zagrebu 27. maja, gde su, podsetimo, 2021. godine napravili pravi trijumf jer su rasprodali čak pet nastupa u dvorištu Akademije likovnih umetnosti.

"U samom centru grada na legendarnom stadionu Šalata pod otvorenim nebom održaćemo najiščekivaniji koncert ove godine. Prošli put smo rasprodali pet koncerata u nizu za manje od mesec dana, da li će sada biti brže?", najavili su koncert u Zagrebu iz Buč Kesidija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Buč Kesidi (@buckesidi)

I treći veliki koncert ljubitelje ovog indi elektro rock dua očekuje 3. juna na stadionu Tašmajdan, a u Beogradu su oni lako rasprodali koncerte u Domu omladine i na Kalemegdanu.

"Vaš najtraženiji, a naš najveći koncert u životu desiće se na legendarnom stadionu na otvorenom. U ovom gradu je sve počelo kada smo rasprodali dve "Amerikane" i koncert kod Pobednika. Šta mislite - da li možemo da rasprodamo Tašmajdan?", pitaju se iz ovog sastava.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Buč Kesidi (@buckesidi)

Tokom karijere i u poslednjim sezonama tokom pandemije od 2021. godine, Buč Kesidi je bio veoma tražen i angažovan sastav.

Svirali su na svim važnim festivalima - Exit, Beer fest, Arsenal fest 2022 (Kragujevac), Love fest (Vrnjačka banja), O.K. Fest (Tjentište), i imali rasprodate samostalne koncerte u Sarajevu, Splitu, Skoplju, Novom Sadu, Podgorici, Nišu, Kruševcu i drugim gradovima regiona.

U svojim atraktivnim video spotovima "Đuskanje ne pomaže" i "Pola pet" angažovali su poznate glumce - Mionu Marković, Jasminu Večanski i Aleksandra Srećkovića Kuburu.

 

Ostavite komentar