Kultura > Knjige

"POVRATAK NAPISANIH" - sajam KNJIGA od danas u Beogradu

Manifestaciju će otvoriti pisac i akademik Dušan Kovačević

Izvor: K1info/blic.rs

23/10/2022 > 11:04

podeli vest:

"POVRATAK NAPISANIH" - sajam KNJIGA od danas u Beogradu
Foto: Pixabay.com


Na Beogradskom sajmu danas, nakon dve godine pauze zbog pandemije korona virusa, počinje 65. Međunarodni sajam knjiga pod sloganom "Povratak napisanih".

Svečano otvaranje je danas u 18 časova, ali je pristup pubilici omogućen već od 10 sati. Manifestaciju, na kojoj će do 30. oktobra učestvovati više od 400 direktnih izlagača, kao i isto toliko suizlagača i firmi iz Srbije i inostranstva, otvoriće pisac i akademik Dušan Kovačević.

Kao počasni gost sajma je zemlja Rumunija, a pored domaćih izdavača na sajmu će biti i izdavači iz Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije, Mađarske, Nemačke, Belorusije, Rusije, Kine, Irana, Švajcarske, Maroka, Egipta, Indije i Poljske.

Gosti sajma će u ime zemlje počesnog gosta pozdraviti rumunski pesnik i pisac Mirče Dinesku, a gosti manifestacije biće izmedju ostalih i pisci Ajfer Tunč iz Turske, Patrik Beson iz Francuske, Djovani Dozini iz Italije i Djordje Matić iz Hrvatske, najavili su organizatori.

Sajam će raditi od 24. do 27. oktobra od 10 do 20 sati, a od 28. do 30. oktobra od 10 do 21 sat.

Pojedinačna ulaznica za sajam je 300 dinara, kolektivna ulaznica plaćaće se 200 dinara, a cena parkinga biće 150 dinara po započetom satu.

 

 

 

Ostavite komentar