Kultura > Film/TV

DŽO PEŠI se posle 30 godina prisetio filma "SAM U KUĆI": Najviše se sećam BOLOVA I OPEKOTINA

Bilo bi teško ponoviti nevinost originala, kaže glumac o prva dva filma "Sam u kući", jer su se stavovi i prioriteti promenili za 30 godina

Autor: K1info/index.hr

03/12/2022 > 10:00

podeli vest:

DŽO PEŠI se posle 30 godina prisetio filma "SAM U KUĆI": Najviše se sećam BOLOVA I OPEKOTINA
Foto: Youtube PrintScreen


U intervjuu za People, povodom proslave 30. godišnjice drugog dela, 79-godišnji Peši otkrio je kako je zadržavanje originalne glumačke postave i ekipe iz 1990. u drugom nastavku filma "Sam u kući" dalo produkciji "istu, ako ne i veću energiju i entuzijazam kao i sam original". Glumac je istakao da je bilo više spontanosti i kreativnosti na setu jer su svi već radili na tom projektu.

- Bila je lepa promena raditi tu posebnu vrstu slepstik komedije. Međutim, serijal filmova "Sam u kući" bio je više fizički tip komedije, dakle, malo zahtevniji - rekao je Oskarom nagrađeni glumac.

"Sam u kući 2" (1992) prati Kevina Mekalistera (Mekoli Kalkin) godinu dana posle događaja iz originala. Slučajno se ukrcava na let za Njujork, dok njegova porodica odlazi na odmor za Božić na Floridu. Kevinov sukob sa kriminalcima Harijem (Peši) i Marvom (Denijel Stern) i dogodovštine na Menhetnu, osigurali su tu obožavanu dinamiku heroja i negativca između tada malog Kalkina, sada 42-godišnjaka, i Pešijevog zlikovca.

- Sećam se Mekolija kao stvarno slatkog klinca, čak u njegovim godinama vrlo profesionalnog. Ali namerno sam ograničio svoje interakcije sa njim kako bih očuvao dinamiku između njegovog lika Kevina i mog lika Harija - kaže Peši o radu sa Kalkinom i napominje kako nije želeo da se na ekranu vidi da su na bilo koji način prijateljski raspoloženi dok je snimao scene sa mladom zvezdom.

- Želeo sam da održim integritet protivničkog odnosa - kazao je glumac za People. Kevin Hariju zadaje dosta bola u filmu, a Peši otkriva kako je zadobio ozbiljnu povredu u nezaboravnoj sceni u kojoj su Kevinove zamke zapalile Harijevu kapu.

- Osim očekivanih udaraca, modrica i opšteg bola koje biste povezali sa tom posebnom vrstom fizičkog humora, zadobio sam ozbiljne opekotine na temenu glave tokom scene u kojoj je Harijeva kapa zapaljena - priča Peši, napominjući da je sam osmislio štos za tu scenu. Ipak, imao je, kaže, dovoljno sreće da profesionalni kaskaderi odrade prave vratolomije.

Peši se pojavio samo u prva dva filma "Sam u kući". Četiri nastavka snimljena posle 1992. uključuju nove glumce i nove priče. Upitan da li bi ikada ponovio ulogu Harija za budući deo franšize, glumac kaže da bi bilo "teško ponoviti" nevinu auru originalnih filmova.

- Iako nikad ne reci nikad, mislim da bi bilo teško ponoviti ne samo uspeh, nego i ukupnu nevinost originala. Sada su druga vremena, stavovi i prioriteti su se promenili za 30 godina - poručio je slavni glumac.

 

Ostavite komentar