Kultura > Film/TV

Malkolm Mekdauel o FENOMENU FILMA "Paklena pomorandža": U njemu se prepoznaju SVE GENERACIJE

Britanski glumac ocenio je da je "Paklena pomorandža" Stenlija Kjubrika i posle pola veka film o kome se priča i da je ostao fenomen

Izvor: K1info/Tanjug

02/12/2022 > 09:50

podeli vest:

Malkolm Mekdauel o FENOMENU FILMA "Paklena pomorandža": U njemu se prepoznaju SVE GENERACIJE
Foto: Youtube PrintScreen


- Ne mogu se setiti nekog drugog filma koji to ima: mladi ljudi ga pronalaze i usvajaju. Svaka generacija. To se prenosi. Nije li to zapanjujuće? - rekao je Mekdauel časopisu Variety tokom boravka na Toronto film festivalu.

Upitan, kao tumač glavne uloge u "Paklenoj pomorandži", zašto je po mnogima distopijski film snimljen 1971. godine bio i ostao savremen, Mekdauel je rekao da je "u početku to bio šok zbog nasilja".

- Sada je bitan politički element, pravo na izbor i da Velika braća ostanu izvan vaših života - rekao je veteran britanskog glumišta.

Mekdauel se prisetio da je njegov prvi filmski reditelj Lindzi Anderson stigao iz pozorišta i voleo je da raspravlja o likovima, što je bilo od pomoći kod sigurnosti glumaca.

- Stenlija za to nije bila briga. Više su ga zanimali kamera, svetla, zvukovi, sve tehnike snimanja. Bio je briljantan tehničar i njegovi filmovi to pokazuju - ocenio je Mekdauel.

Istakavši da se nada novim glumačkim izazovima, Mekdauel je podsetio da je ove godine igrao serijske ubice, silovatelje i dede.

- Ne igram samo uobičajene stvari. Radujem se što ću sledeće godine raditi vestern, i to bi trebalo da bude zabavno jer ga nikad nisam radio, a potom mislim da ću raditi film o vampirima - najavio je Mekdauel.

 

Ostavite komentar