Kultura > Film/TV

O SRBIJI U SVETSKOJ NETFLIXOVOJ SERIJI! Ove ČINJENICE iz serije "KRUNA" vam se NEĆE DOPASTI

Šestu sezonu prati priča o dolasku na vlast Tonija Blera i kako se to odrazilo na kraljicu Elizabetu II, ali i našu zemlju

Izvor: K1info

Autor: Ognjen Nestorović/Anica Ninković

15/12/2023 > 09:13

podeli vest:

O SRBIJI U SVETSKOJ NETFLIXOVOJ SERIJI! Ove ČINJENICE iz serije "KRUNA" vam se NEĆE DOPASTI
Foto: screenshot/"Kruna"


Trenutno je aktuelna poslednja sezona serije "Kruna" koja govori o najvećoj i najpoznatijoj kraljevskoj porodici. Pošto su gledaoci širom sveta u prvom delu pete sezone gledali kako se tragična pogibija princeze Dajane odrazila na monarhiju, ali i na porodične odnose unutar same monarhije, u drugom delu i nastavku ove svetski poznate hit serije, prati se priča dolaska na vlast Tonija Blera kao i kako je njegova, u tom trenutku, velika popularnost "uticala" na kraljicu Elizabetu II.

Kraljica je po prvi put uključila ankete, koje su sprovedene širom Velike Britanije, kako bi ispitala javno mnjenje. No, u jednoj epizodi, obraćanje tada premijera Velike Britanije, gledaocima Srbije neće se dopasti. 

Naime, u jednoj od scena, Bler drži pres konferenciju, gde govori, uz kadrove bombardovanja Beograda kao i kadrova sa ratnih područja na KiM: 

- Dobro veče, nadali smo se da nikad više, za svoga veka nećemo videti rat u Srednjoistočnoj Evropi. Nažalost, izbio je i ima posledice za ceo svet. Saveznici NATO-a večeras su pokrenuli ofanzivu na srpske vojne snage. Slobodan Milošević, monstruozni je diktator, koji provodi sustavan i nasilan progon nevinih civila. Moramo ga zaustaviti! Moralna nam je dužnost da ga onesposobimo - rekao je on.

Foto: screenshot/serija "Kruna"

 

Prikazan je i razgovor telefonom između Klintona i Tonija, koji spekulišu o tome koliko kopnenih snaga Britanija može da pošalje, gde se kaže da će, ako Miloševic pobedi, to biti veliki poraz za NATO.

U seriji je, takođe, opisano i kako je premijer Britanije izjavio, da ako se uključi Amerika, u Srbiji će biti novi Vijetnam, uz opis kako je Bler putovao u Čigako da moli za pomoć.

Šesta sezona "Krune" je do sada i najkontroverznije poglavlje ove mega popularne serije, jer razotkriva i do sada nepoznate detalje o odnosu princeze Dajane i Dodija al Fajeda.

 

Ostavite komentar