Showbizz > Display

SVETSKA PUBLIKA oštro kritikuje finalnu sezonu serije "KRUNA": Ovo je istina o DODI i LEJDI DAJANI

Serija "Kruna" do najsitnijih detalja je prikazala stvarnost iz života kraljevske porodice, ali neke stvari ipak su delo umetničke slobode

Izvor: K1info

21/11/2023 > 12:24

podeli vest:

SVETSKA PUBLIKA oštro kritikuje finalnu sezonu serije "KRUNA": Ovo je istina o DODI i LEJDI DAJANI
Foto: Youtube/Printscreen/Netflix


Šesta sezona serije "Kruna" razotkriva do sada nepoznate detalje o odnosu princeze Dajane i Dodija al Fajeda, čime je započela svoje poslednje, ali najkontroverznije poglavlje. Gledaoci ispred sebe imaju dramatičan prikaz događaja koji su prethodili tragičnoj nesreći u Parizu 1997. godine, u kojoj su Lejdi Di i Dodi izgubili živote.

Ali Dajana nije bila samo prolazna senzacija u Dodijevom životu; druga značajna veza sa američkim modelom Keli Fišer takođe dolazi u prvi plan. O ovome smo malo znali pre nego što nas je serija uvukla u detalje života sina egipatskog milijardera.

Ko je Dodi?

Dodi al Fajed, sin egipatskog milijardera Mohameda al Fajeda, predstavljen je kao ključna figura u životu princeze Dajane, u poslednjoj sezoni.

Iako je u seriji prikazana njegova veza sa Dajanom, Dodi nije mogao da izbegne ni pogled u prošlost, odnosno zanimljive i intrigantne trenutke romanse sa njegovom verenicom Keli Fišer. 

Foto: Youtube/Printscreen/Netflix

 

Dodi al Fajed bavio se produkcijom, obrazovao se u rodnom Egiptu, Londonu i Švajcarskoj. Imao je dva polubrata i dve polusestre. Njegova majka, Samira Kašogi, bila je spisateljica iz Saudijske Arabije, a poticala je iz bogate porodice. Vezu sa Dajanom počeo je 1996. godinu dana nakon što se princeza razvela od Čarlsa.

Ko je Keli Fišer?

Keli Fišer, manekenka rođena u Kentakiju, neočekivano je postala deo bogatog egipatskog sveta. Njena veza sa Dodijem bila je obavijena velom tajne, a serija prikazuje nesuglasice koje su pratile ovu romansu. Suprotstavljanje Dodijevog oca Mohameda vezi sa Keli dodatno je komplikovalo situaciju. 

Pozirala je za naslovnu stranu Marie Claire, sarađivala sa modnim kućama Armani, La Perla i Victoria's Secret. Bila je veoma uspešna i poznata manekenka. Srela je Dodija 1996. u Parizu, i brzo su započeli vezu. 

Vanity Fair je pisao da ga je Keli čekala na jednoj jahti dok je na drugom brodu bio sa Lejdi Di, baš kao što se odvijalo i u seriji. Keli Fišer navodno nije znala da se on zabavlja sa princezom dok The Sunday Mirror nije objavio slike njihovog poljupca. Ponovo dolazimo do toga da je i ovaj podatak istinit u seriji.

 Prema rečima njenog advokata, ona je trebalo da se uda za Fajeda devetog avgusta 1997. On joj je u tu svrhu poklonio prsten od safira i dijamanta. 

Mohamed al Fajed oštro se suprostavljao vezi sina i manekenke koju je nazivao sponzorušom, pisao je Vanity Fair. Keli je tvrdila da ju je Dodio verio, ali je porodica Fajed to negirala za The Irish Times, iako su priznali da se poznanstvo desilo.

Foto: Youtube/Printscreen/Netflix

 
Veridba Dajane i Dodija - stvarnost Ili fikcija?

Serija "Kruna" donosi izazovna pitanja o veridbi Dajane i Dodija. Da li su se zaista verili, ili su ti trenuci bili deo medijske igre? Detalji o kupovini vereničkog prstena dodatno komplikuju ovu misterioznu priču.

Dodi je kupio prsten Dajani, ali The Telegraph piše da su se njih dvoje sakrili u zlatari bežeći od paparaca, a ne da bi kupili verenički prsten. Deset dana nakon toga on je bio u prodavnici nakita u Parizu, što je zabeleženo kamerom.

Tokom istrage 2007. u njegovom stanu u Parizu nađen je prsten sa natpisom "Dis-moi Oui" ("Reci mi da") kao i račun gde piše da je nakit koštao 11.600 funti i da je kupljen 30. avgusta 1997. piše The Guardian.

Policija smatra da Dodi nije imao vremena da zaprosi Dajanu koja nije viđena pre nesreće u njegovom stanu. U prilog tome ide i izjava njenog prijatelja koji tvrdi da mu je princeza rekla: "Treba mi brak kao što mi je potrebno da imam osip po licu", piše Insider.

Mohamed al Fajed tvrdio je da su se njegov sin i Dajena verili.

Ostavite komentar