Kultura > Film/TV

OBISTINILO se predviđanje: KONCERTNI film Tejlor Svift ostvario REKORDNU ZARADU u premijernom vikendu

"Taylor Swift | The Eras Tour" zaradio je 126 miliona dolara, pri čemu je 95 miliona dolara inkasirao u SAD-u i 31 milion u inostranstvu

Izvor: K1info

16/10/2023 > 21:41

podeli vest:

OBISTINILO se predviđanje: KONCERTNI film Tejlor Svift ostvario REKORDNU ZARADU u premijernom vikendu
Foto: Tanjug/AP Photo/Chris Pizzello


Tejlor Svift voli da postavlja rekorde, i upravo joj je to ponovo uspelo.

"Taylor Swift | The Eras Tour" - njen PG-13 film koji šest nastupa na stadionu SoFi u Los Anđelesu pretvara u gotovo tri sata dug spektakl - ostvario je najveću zaradu tokom premijernog vikenda kada je u pitanju koncertni film.

Film je zaradio 126 miliona dolara u bioskopima širom sveta ovog vikenda, pri čemu je 95 miliona došlo iz severnoameričkih bioskopa i 31 milion dolara iz 94 zemlje, prema izveštaju The New York Times.

Ostvarenje "Justin Bieber: Never Say Never" iz 2011. godine ranije je držalo prvo mesto za premijerni vikend za koncertni film sa zaradom od 41 milion dolara u severnoameričkim bioskopima i 138 miliona dolara širom sveta (obe cifre prilagođene su inflaciji).

Što se tiče ukupne prodaje ulaznica, film "Michael Jackson: This Is It" iz 2009. godine još nije svrgnut s trona, bez obzira na prilagođavanje inflaciji, imajući današnji ekvivalent od 105 miliona dolara u Severnoj Americi i 380 miliona dolara širom sveta tokom čitavog prikazivanja.

U režiji Sema Vrenča, "Taylor Swift | The Eras Tour" prati pevačicu i njene plesače na sceni dok izvodi 40 pesama sa 10 albuma, a u filmu se nisu našle scene iz bekstejdža ili iza kulisa.

Karte koštaju 19,89 dolara za odrasle, što je omaž njenoj godini rođenja i istoimenom albumu, i 13,13 dolara, njen omiljeni broj, za decu mlađu od 12 i starije od 60 godina. Pošto dobija 57% prihoda od ulaznica, Sviftova je kući odnela 55 miliona dolara sa blagajna u Severnoj Americi ovog vikenda - odlična zarada s obzirom na to da je film koštao oko 15 miliona dolara.

Bijonse je takođe sklopila ugovor sa AMC-om ove godine, pripremajući svoj koncertni film "Renaissance: A Film by Beyoncé", koji će početi da se prikazuje 1. decembra.

Film je kombinacija snimaka sa koncerta i snimaka iza scene sa svetske turneje "Renaissance", i počinje sa koncertom u Stokholmu, Švedska, sve do velikog finala u Kanzas Sitiju, Misuri.

Ostavite komentar