Showtime > Celebrity

Verovali ili ne, PRESUDAN UTICAJ na rezultate američkih predsedničkih izbora imaće - TEJLOR SVIFT

Stranica Vote.org u proseku je zabeležila 13.000 novih korisnika svakih 30 minuta posle njene objave na Instagramu

Izvor: K1info/Headliner.rs

05/10/2023 > 13:51

podeli vest:

Verovali ili ne, PRESUDAN UTICAJ na rezultate američkih predsedničkih izbora imaće - TEJLOR SVIFT
Foto: K1info/Shutterstock/Tanjug/AP


Tejlor Svift će imati vrlo snažan uticaj na američke predsedničke izbore 2024. godine, izjavio je guverner Kalifornije Gavin Njuson.

Odgovarajući na pitanje novinara koje bi slavne osobe mogle da utiču na predsedničke izbore 2024. godine, demokratski guverner Kalifornije odmah je spomenuo Tejlor Svift i naglasio da je njen uticaj izuzetno veliki.

- Ono što je uspela da postigne u aktiviranju mladih ljudi oko svesnosti da je i njihov glas važan i da bi trebali da daju svoj glas na sledećim izborima, stvarno je vrlo moćno - rekao je.

Foto: Tanjug/Evan Agostini/Invision/AP

 

Svift je već 19. septembra pozvala svoje obožavaoce da preduzmu potrebne poteze na predstojećim izborima u SAD, da se na vreme registruju, zbog čega je službena web stranica Vote.org, vezana uz izbore, zabeležila rekordan rast prijava. Bilo je dovoljno da Tejlor Svift na svom Instagramu napiše:

"Srećna sam što sam nedavno videla toliko vas na svojim nastupima širom SAD. Čula sam kako podižete svoje glasove i znam koliko su moćni. Proverite jeste li spremni da ih upotrebite na našim izborima sledeće godine!"

Foto: Instagram printscreen/Taylor Swift

 

Narednog dana, direktor komunikacija Vote.org, Nik Morov, otkrio je putem mreže X (Twitter) da je stranica Vote.org u proseku zabeležila 13.000 novih korisnika svakih 30 minuta posle njene objave na Instagramu.

Svift je 2018. prekinula višegodišnju političku tišinu kako bi podržala dva demokratska kandidata na međuizborima u SAD i pozvala svoje obožavaoce da se registruju i glasaju.

Taj potez je povukla pošto se suočila s kritikama što nije otvoreno istupila protiv Donalda Trumpa uoči američkih izbora 2016. godine. 2020. godine podelila je video poruku u kojoj je podržala Džoa Bajdena i Kamalu Haris uoči predsedničkih izbora.

Ostavite komentar