Kultura > Film/TV

Američki glumac STIVEN MUR za Reflektor: Film "Heroji Halijarda" ZASLUŽUJE da se vidi na NETFLIKSU ili Huluu

On je primetio da se nalazimo u trenutku ljudske istorije kada je važno neke stvari raščistiti i da ovaj projekat upravo to radi

Izvor: K1info

16/10/2023 > 11:36

podeli vest:

Američki glumac STIVEN MUR za Reflektor: Film "Heroji Halijarda" ZASLUŽUJE da se vidi na NETFLIKSU ili Huluu
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je američki glumac Stiven Mur koji je govorio o svojoj ulozi u filmu "Heroji Halijarda" reditelja Radoša Bajića.

Mur je rekao da igra Edvarda Volša, američkog pilota oborenog u Srbiji, koji je odveden u dom srpske porodice Jović, koja ga štiti od Nemaca, a usput se zaljubljuje u njihovu ćerku koju igra Teodora Dragićević.

- U pripremi uloge slušao sam dosta muzike tog doba. Napravio sam dugačku listu i slušao noć i dan da steknem osećaj. To su sve ljubavne pesme iz 20-ih, 30-ih i 40-tih iz Amerike. Ela Ficdžerald i neki klasici - rekao je glumac.

Nastojeći da se kloni društvenih mreža i svog telefona, Mur je gledao mnogo filmova o Drugom svetskom ratu, smatrajući da su dobra referenca.

- Mnoga dela iz tog doba su dobro očuvana i podrobna su u smislu onoga o čemu pričaju - navodi Mur.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Stiven Mur igra Edvarda Volša u filmu "Heroji Halijarda"

Govoreći o snimanju u Srbiji, Mur je istakao da mu je bilo lako, jer su svi u ekipi bili "tako dobri, topli, ljubazni", nije morao brinuti o mnogo stvari i bio je "dobro zbrinut ovde".

- Dragićević je neverovatna glumica. Mogu reći da sam od nje naučio mnogo u smislu opuštenog pristupa ulozi. Dosta naše komunikacije je bila neverbalno, a za to je potrebno doneti pomalo magije i šarma, što je njoj dobro išlo na snimanju - istakao je Mur.

Primetivši da se nalazimo u trenutku ljudske istorije kada je važno neke stvari raščistiti, Mur je ocenio da "ovaj projekat radi upravo to", donoseći verodostojno priču o odnosu Amerikanaca i Srba tokom o Svetskom ratu, u formi antiratnog filma.

- Mislim da je jasno da kroz osećanja i ljudske vrednosti glumaca u filmu ukazujemo da rat nije dobra stvar - istakao je Mur.

Prema njegovim rečima, Srbija ima produkcijski kvalitet za snimanje filmova, jer ima sve što je potrebno od glumaca nadalje da stvori "izuzetno kvalitetan projekat", što pokazuje nekoliko poslednjih projekata među kojima su "Heroji Halijarda".

- Mislim da iz sveta žele da snimaju ovde. Dosta toga se dešava u Holivudu iza scena, ljudi pokušavaju da dođu ovde da bi snimali filmove i serije, i postoji razlog za to - naveo je glumac.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Stiven Mur igra Edvarda Volša u filmu "Heroji Halijarda"

Otkrivši da je dobio brojne poruke iz Australije ili Londona sa pitanjem kada će moći da pogledaju "Heroje Halijarda", odnosno da li će se pojaviti na platformama koa što su Netflix ili Hulu, Mur je dodao da se nada da će do toga doći.

- Ovaj film zaslužuje da bude tamo, da ga svi vide - zaključio je Mur.

Ostavite komentar