Kultura > Film/TV

Glumica TEODORA DRAGIĆEVIĆ za Reflektor: "Heroji Halijarda" je EMOTIVAN film sa višeslojnim likovima

Govoreći o izazovima snimanja "Heroja Halijarda", ona se prisetila da je film sniman tokom leta i da je bilo jako toplo

Izvor: K1info/Tanjug

29/09/2023 > 22:00

podeli vest:

Glumica TEODORA DRAGIĆEVIĆ za Reflektor: "Heroji Halijarda" je EMOTIVAN film sa višeslojnim likovima
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Teodora Dragićević koja je govorila o svojoj ulozi u filmu "Heroji Halijarda", čija je beogradska premijera 10. oktobra u Mts Dvorani.

Dragićević je rekla da u filmu reditelja Radoša Bajića igra Radmilu, koja se zaljubljuje u američkog pilota, oborenog 1944. godine kod sela Pranjane.

Prema njenim rečima, u građenju lika joj je bilo najzahtevnije dočarati slobodu koju Radmila ima i "iskrenost u svakoj emociji".

- Nisam sa sela, ja sam iz grada, tako da je meni bilo mnogo teško da uđem u psihologiju nekoga ko sve baca na sto. Ako smo u svađi mi smo do kraja u svađi. Ako se volimo, stvarno se volimo. Ako si me izdao, ti više za mene ne postojiš - rekla je glumica.

Dragićević je primetila da su u "Herojima Halijarda" višeslojni likovi, odnosni srpski seljaci i američki vojnici imaju dobre i loše strane, i u određenim su sukobima.

- Ali na kraju shvatimo da kad rat udari po porodici, neko umre ili se desi velika nesreća, sve ostalo je besmisleno - istakla je glumica.

Ona kaže da je film emotivan zato što govori o činu spasavanja ljudi koje u životu nisi video, ne govoriš njihov jezik, samo želiš da im pomogneš, što je najdirljivije.

Govoreći o izazovima snimanja "Heroja Halijarda", Dragićević se prisetila da je film sniman tokom leta, i da je bilo jako toplo, a ona je nosila narodnu nošnju koju je kostimograf Boris Čakširan napravio višeoslojno.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Teodora Dragićević, glumica

- Morali smo da se šetamo po suncu, mislim da je bio najtopliji dan u godini. Meni nije bilo najteže. Snimali su u jednom rudniku gde je bilo 50 stepeni. Bilo je 100 statista i svi su pričali posle kako je bilo jezivo. Svima je bilo teže nego meni - primetila je glumica.

Dragićević očekuje prikazivanje treće sezone serije "U klinču", druge "Tajkuna", kao i "Vreme smrti", dok sada snima sa jednom švedskom produkcijom.

Ostavite komentar