Kultura > Film/TV

MALTRETIRAO sam ga: Dep priznao da je bio GRUB prema Dikapriju u JEDINOM zajedničkom filmu

U porodičnoj drami iz 1993. Dep je imao ulogu Gilberta Grejpa, momka koji brine o svom mentalno hendikepiranom mlađem bratu Arniju

Izvor: K1info

03/09/2023 > 15:32

podeli vest:

MALTRETIRAO sam ga: Dep priznao da je bio GRUB prema Dikapriju u JEDINOM zajedničkom filmu
Foto: Youtube PrintScreen/littleyellowdress


Iako su rođeni u razmaku od preko deset godina, Džoni Dep (1963) i Leonardo Dikaprio (1974) imali su mnogo toga zajedničkog dok su sticali slavu ranih 1990-ih. Ključno je što su obojica bili holivudski zavodnici i svestrani glumci koji su se borili za slične uloge, a u jednom navratu su čak delili ekran.

Kasnih osamdesetih, Dikaprio se pojavljivao u reklamama pre nego što je dokazao svoj glumački talenat u nekoliko televizijskih programa. Njegova prva značajna filmska uloga došla je 1993. godine kada je tumačio Tobija Volfa pored Roberta De Nira u kritički hvaljenom filmu "This Boy's Life".

Dep je takođe imao nekoliko manjih uloga '80-ih, uključujući pojavljivanje u drami "Platoon" Olivera Stouna o Vijetnamskom ratu iz 1986. godine. Kasnije je stekao slavu ulogom u televizijskoj seriji "21 Jump Street". Međutim, tek 1990. godine, kada je prvi put sarađivao sa Timom Bartonom u filmu "Edward Scissorhands", pokazao je svoj puni glumački potencijal.

Dep i Dikaprio su početkom devedesetih godina zajedno igrali u filmu "What's Eating Gilbert Grape". U porodičnoj drami iz 1993. godine. Dep je imao ulogu Gilberta Grejpa, momka koji brine o svom mentalno hendikepiranom mlađem bratu Arniju (Dikaprio).

Iako su na ekranu imali hemiju, van njega nije postojala bratska veza.Govoreći kasnije za "Cosmopolitan", Dep je objasnio da je prolazio kroz težak period zbog raskida sa Vinonom Rajder tokom snimanja filma "What's Eating Gilbert Grape", što je uticalo na njegovo grubo ponašanje prema Dikapriju na setu.

- Taj film je došao u teškom periodu za mene. Ne znam zašto, ali maltretirao sam ga. Zaista jesam - priznao je Dep.

Čini se da je Dep pokušao da iskoristiti razliku u godinama.

- Uvek je pričao o tim video igrama, znate? Rekao sam da je to bio neki tamniji period...

Uprkos nekorektnom ophođenju prema mladom kolegi na setu filma "What's Eating Gilbert Grape", Dep je istakao da poštuje Dikaprija kao glumca.

- Rekao bih da veoma poštujem Lea. Stvarno se trudio u tom filmu, proveo je puno vremena istražujući. Došao je na set, bio je spreman naporno da radi, i sve mu je išlo kao po loju - primećuje Dep.

Dikaprijeva karijera nastavila je da se razvija tokom decenije, a klasična romantična drama "Titanik" Džejmsa Kamerona donela mu je svetsku slavu. Ispostavilo se da je Dep bio kontaktiran za ulogu Džeka Dosona koju je igrao Dikaprio, ali ju je odbio.

U razgovoru sa Hauardom Sternom 2001. godine, Dep je otkrio da je odbio ulogu jer je scenario imao čak 180 stranica i čitanje mu je bilo zastrašujuće.

- Pročitao sam oko 15 stranica "Titanika" - kaže glumac.

U intervjuu za "Rolling Stone" iz 2018. godine, Dep se vratio ovoj temi, izrazivši žaljenje što je odbio ulogu u filmu koji je do sada zaradio ogromnih 2,2 milijarde dolara.

Nakon što je šaljivo prokomentarisao mogućnost rimejka "Titanika", snimljenog u potpunosti iz njegove kade, Dep je uzdahnuo:

- To bi bilo sjajno, ali Holivud više ne rizikuje.

Ostavite komentar