Kultura > Film/TV

"Maestro" Bredlija Kupera ODUŠEVIO PUBLIKU u Veneciji: Bernštajnova DECA u suzama tokom sedmominutnih OVACIJA

Kuper koji igra Bernštajna u Netflixovom filmu i njegova koleginica Keri Maligan nisu prisustvovali projekciji zbog štrajka SAG-AFTRA

Izvor: K1info

03/09/2023 > 11:13

podeli vest:

"Maestro" Bredlija Kupera ODUŠEVIO PUBLIKU u Veneciji: Bernštajnova DECA u suzama tokom sedmominutnih OVACIJA
Foto: Tanjug/Netflix via AP, left, and AP Photo


Pet godina posle rediteljskog debija sa filmom "Zvezda je rođena" (A Star is Born), koji je imao sedam nominacija za Oskara, dugo očekivani "Maestro", drugi film Bredlija Kupera kao reditelja, prikazan je na Venecijanskom filmskom festivalu uz burne aplauze.

Drama o životu legendarnog kompozitora Leonarda Bernštajna imala je sedmominutne ovacije na svetskoj premijeri u subotu uveče.

Foto: Tanjug/Vianney Le Caer/Invision/AP

Džejmi, Nina i Aleksandar Bernštajn

Kuper koji igra Bernštajna u Netflixovom filmu i njegova koleginica Keri Maligan nisu prisustvovali projekciji zbog štrajka SAG-AFTRA. Ali Bernštajnovo troje dece - Džejmi Bernštajn, Aleksandar Bernštajn i Nina Marija Felisija Bernštajn - zadobilo je naklonost prisutnih, mašući publici kroz suze nakon što su se svetla upalila. Kada je krenuo odjavni rol uz Bernštajnovu muziku, počeli su da mašu rukama kao dirigenti, plešu i slave.

 

Mala grupa rukovodilaca Netflixa otputovala je u Veneciju, uključujući Skota Stabera, predsednika filmskog odeljenja striming studija.

"Maestro" će biti veliki Netflixov kandidat za ovogodišnjeg Oskara, pošto će Kuper verovatno biti nominovan u četiri kategorije - reditelj, glumac, producent i scenarista - a za očekivati je da će Maligan imati nominaciju za najbolju glumicu za ulogu Bernštajnove supruge, glumice Felisije Montealegre.

"Maestro" oživljava neke od najpoznatijih Bernštajnovih životnih trenutaka, kao što je komponovanje "West Side Story", fokusirajući se na kompozitorov odnos sa suprugom.

U sporednim ulogama su Met Bomer, Maja Houk  i Sara Silverman. Kuper je zajedno sa Džošom Singerom napisao scenario. Film je premijerno prikazan u Veneciji sa još dva Netflix originala: "The Killer" Dejvida Finčera i "El Conde" Pabla Larajna.

Ostavite komentar