Kultura > Film/TV

Glumica JANA IVANOVIĆ dobitnica SPECIJALNOG PRIZNANJA žirija festivala Filmski susreti u Nišu

Mlada glumica priznanje je dobila za ulogu verenice Kneza Mihaila u filmu "Što se bore misli moje“

Izvor: K1info

02/09/2023 > 13:58

podeli vest:

Glumica JANA IVANOVIĆ dobitnica SPECIJALNOG PRIZNANJA žirija festivala Filmski susreti u Nišu
Foto: press promo

Jana Ivanović, glumica iz filma "Što se bore misli moje“ Milorada Milinkovića dobitnica je specijalnog priznanja žirija festivala Filmski susreti u Nišu za ulogu Katarine Konstantinović.

Film "Što se bore misli moje“ govori o ubistvu kneza Mihaila Obrenovića, kao i događajima koji su neposredno prethodili samom tragičnom činu. U pitanju je politički triler po scenariju Milorada Milinkovića i Dragoljuba Stojkovića o atentatu na jednog od naših najvećih vladara koji se 1868. godine dogodio na Košutnjaku.

Pored toga što je pomenuto ostvarenje bazično politički triler, prema rečima autora reč je i o ljubavnoj priči koja se osvrće na odnos između Kneza Mihaila i njegove znatno mlađe verenice, Katarine Konstantinović.

Foto: press promo

Jana Ivanović i Dragan Mićanović

Glavna uloga kneza Mihaila Obrenovića poverena je Draganu Mićanoviću, dok ostale uloge istorijskih ličnosti tumeče glumci Miloš Timotijević, Nebojša Dugalić, Nataša Ninković, Aleksandar Srećković Kubura, Tamara Krcunović, Nenad Okanović, Luka Grbić, Jana Ivanović, Maja Čampar, Stojša Oljačić ...

Film će se naći na repertoaru domaćih bioskopa od četvrtka, 21. septembra.

Ostavite komentar