Kultura > Film/TV

Hadži Petar BOŽOVIĆ dobitnik GRAN PRI "Naisa" na Filmskim susretima u Nišu

Nagrade Car Konstantin i Carica Teodora, za najbolju mušku i žensku ulogu, pripale su Denisu Muriću i Jovani Stojiljković

Izvor: K1info/Tanjug

02/09/2023 > 12:12

podeli vest:

Hadži Petar BOŽOVIĆ dobitnik GRAN PRI "Naisa" na Filmskim susretima u Nišu
Foto: Screenshot Tanjug video


Hadži Petar Božović proglašen je sinoć dobitnikom nagrade Gran pri "Naisa" na završnoj večeri 58. Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg fillma Filmski susreti u Nišu.

Stručni žiri u sastavu Vladica Milosavljević, Nada Blam i Branislav Lečić dodelilo mu je najviše priznanje za ulogu u ostvarenju "Usta puna zemlje".

Nagrada Car Konstantin za najbolju mušku ulogu pripala je Denisu Muriću za ulogu u filmu "Indigo Kristal", a Caricu Teodoru dobila je Jovana Stojiljković za naslovnu ulogu u filmu "Vera".

Stojiljković se video porukom zahvalila niškoj publici.

Povelja za izuzetnu mušku ulogu pripala je Milošu Timotijeviću za film "Trag divljači", dok je Marija Pikić nagrađena poveljom za izuzetnu žensku ulogu u filmu "Oluja".

Nagrada za najbolju žensku epizodnu ulogu pripala je Tanji Pjevac za film "Manja", dok je nagrada za najbolju mušku epizodnu ulogu otišla u ruke Ninoslava Ćuluma i Vladimira Maksimovića za uloge u filmu "Ovuda će proći put".

Nagradu za debitantsku ulogu dobio je Andrej Nježić za film "Svilen Konac".

Nagrada "Milorad Mandić Manda" pripala je Slobodanu Bodi Ninkoviću.

Na inicijativu Radoša Bajića, "Manda" se dodeljuje kao nezvanična nagradu za najbolju komičnu ulogu, čija je novčana vrednost 100.000 dinara.

Glumac Radoš Bajić pozvao je kolege koji su bojkotovali festival da se sledeće godine vrate u Niš.

Ostavite komentar