Kultura > Film/TV

OBEĆANJE, ženi radovanje: Kako je Met Dejmon "PRIZVAO" ULOGU u "Oppenheimeru"

Reditelj je pozvao Dejmona i ponudio mu ulogu Leslija Gruvsa, šefa "Projekta Menhetn"

Izvor: K1info

19/07/2023 > 07:30

podeli vest:

OBEĆANJE, ženi radovanje: Kako je Met Dejmon "PRIZVAO" ULOGU u "Oppenheimeru"
Foto: Tanjug/Scott Garfitt/Invision/AP


Met Dejmon je u intervjuu za Entertainment Weekly otkrio da ga je Kristofer Nolan kontaktirao dok je posećivao bračno savetovalište.

Izbegavajući da navede razloge za odlazak u savetovalište, Dejmon je naveo da je svojoj supruzi, Lusijani Barozo, obećao da će uzeti pauzu od glume, ali pod jednim uslovom: pauza se prekida ukoliko ga pozove Kristofer Nolan. Njegova supruga je prihvatila predlog.

Međutim, usledio je sudbinski poziv - Nolan ga je nazvao i ponudio mu da glumi u filmu "Oppenheimer".

- Zvučaće kao izmišljotina, ali je zapravo istina - rekao je Dejmon.

- Pregovarao sam sa suprugom oko uzimanja odmora od snimanja. Igrao sam u "Interstellaru", ali onda me je Kris zaobišao kod sledećih projekata. Dok smo išli u bračno savetovalište, dogovarao sam se o uzimanju odmora i jedini razlog zbog kojeg bih ga prekinuo je Krisov poziv. Nisam znao da li radi na nečemu jer vam on to nikada ne govori. Samo te pozove. I onda se baš to dogodilo - kaže glumac.

Nolan je pozvao Dejmona i ponudio mu ulogu Leslija Gruvsa, šefa "Projekta Menhetn". Gruvs je izabrao Los Alamos u Novom Meksiku kao jedno od nekoliko mesta za testiranje atomske bombe. Takođe je postavio Roberta Openhajmera da bude glavni u Los Alamosu - što je bio hrabar izbor pošto je Openhajmeru nedostajala Nobelova nagrada i iskustvo administrativnog rukovođenja.

"Oppenheimer" počinje da se prikazuje 21. jula.

Ostavite komentar