Kultura > Film/TV

Zabava za SVE UZRASTE: Filmovi sa Kristofom Valcom, Semom Nilom i Nikolasom Kejdžom u bioskopima TOKOM AVGUSTA

Pored italijanskog ostvarenja "Kolibri" i dečijeg filma "Titina", tu su i "Prenosna vrata" i "Bučerov prelaz"

Autor: K1info/promo

12/07/2023 > 10:32

podeli vest:

Zabava za SVE UZRASTE: Filmovi sa Kristofom Valcom, Semom Nilom i Nikolasom Kejdžom u bioskopima TOKOM AVGUSTA
Foto: Youtube PrintScreen/Movie Trailers Source


Uz Diznijev hit "Ukleta kuća", koji će se tokom avgusta prikazivati u domaćim bioskopima, a za čije se premijerno prikazivanje 26. jula karte već mogu pronaći na blagajnama, letnji repertoar rezervisan je i za ostvarenja različitih svetskih kinematografija.

U četvrtak, 17. avgusta u bioskopima će se naći italijanski film "Kolibri" (The Hummingbird) sa Pjerfrančeskom Favinijem u glavnoj ulozi, dok 24.7. gledamo intrigantno ostavrenje "Prenosna vrata" (The Portable Door) sa Kristofom Valcom i Semom Nilom u glavnim rolama.

Za sam kraj meseca predviđen je dečiji film "Titina", kao i naslov "Bučerov prelaz" sa Nikolasom Kejdžom u glavnoj ulozi.

Snimljen prema knjizi britanskog autora Toma Holta film "Prenosna vrata" (The Portable Door), sa elementima fantazije, okupio je poznatu glumačku ekipu među kojima istaknute glumce Kristofa Valca i Sema Nila, kao i Mirandu Oto, Patrika Gibsona i australijsku glumicu Sofi Vajld. Za britanski Radio Times Sofi ističe da ju je scenario filma "Prenosna vrata" podsetio na popularni serijal o Hariju Poteru.

Priča prati Pola Karpentera, pripravnika u misterioznoj londonskoj firmi sa nekonvencionalnim poslodavcima, uključujući i direktora čije su namere da promeni drevni magični svet sa modernim korporativnim praksama.

Britanski The Telegraph iznosi da "Sem Nil i Kristof Valc blistaju u ovoj živopisnoj priči o kompaniji koja se bavi magično izazvanim slučajnostima," dok čuveni The Guardian piše da "iako napetost pristiže i odlazi, film "Prenosna vrata" nikada u potpunosti ne gube svoju oštricu, najviše zahvaljujući naprasitom Nilu kao Velsovoj desnoj ruci, kao i oštrom senzibilitetu koji podseća na Roalda Dala."

The Australian navodi da je "ovaj film živahna, fantastična zabava za mlade i starije."

Krajem meseca, 31. avgusta, u bioskope stiže drama "Bučerov prelaz" (Butcher's Crossing) smeštena u sedamdesete godine 19. veka.

Adaptacija književnog dela Džona Vilijamsa prikazuje Nikolasa Kejdža kao lovca na bivole koji mami naivnog mladića u ambicioznu ekspediciju na Stenovitim planinama Kolorada.

Ostavite komentar