Kultura > Film/TV

SVET PRIČA o reakciji Kejt Vinslet pošto je osvojila BAFTA nagradu

Vinslet i njena ćerka Mija Triplton pojavile su se zajedno na sceni kada je ostvarenje "I Am Ruth" nagrađeno za najbolju dramu

Izvor: K1info/Tanjug

15/05/2023 > 12:32

podeli vest:

SVET PRIČA o reakciji Kejt Vinslet pošto je osvojila BAFTA nagradu
Foto: Tanjug/Alberto Pezzali/Invision/AP


Kejt Vinslet i Ben Višou, kao i rijaliti serija "The Traitors", dobitnici su ovogodišnjih televizijskih nagrada Britanske akademije filmske i televizijske umetnosti 2023. (BAFTA), koje su sinoć dodeljene u Kraljevskoj operi u Londonu.

Kejt Vinslet je osvojila nagradu BAFTA za najbolju glumicu za ulogu u ostvarenju "I Am Ruth", koje je takođe osvojilo nagradu za najbolju dramu.

Foto: Tanjug/Alberto Pezzali/Invision/AP

Kejt Vinslet

Ona je tokom svog govora istakla da "male britanske televizijske drame mogu biti moćne" i da priče o mentalnom zdravlju poput ove "treba da se čuju".

Takođe je zahvalila svojoj koleginici i ćerki Miji Triplton.

- Kad bih mogla da je slomim na pola, drugu polovinu bih dala svojoj ćerki Miji Triplton, uradili smo ovo zajedno, mala - rekla je Vinslet, preneo je Daily Mail.

Ranije tokom dodele nagrada, Kejt i Mia su takođe izašle na scenu pošto je ostvarenje "I Am Ruth" nagrađeno za najbolju dramu.

Foto: Tanjug/Alberto Pezzali/Invision/AP

Dominik Sevidž, Mija Triplton i Kejt Vinslet

Ben Višou, koji je dobio priznanje kritike za svoju ulogu juniora NHS-a Adama Keja u filmu "This Is Going To Hurt'', dobio je nagradu za najboljeg glumca, pobedivši konkurenciju, uključujući Gerija Oldmana, Martina Frimana, Kilijana Marfija i Časkea Spensera.

Adel Aktar je osvojio nagradu za sporednog glumca za ulogu u kriminalističkoj drami "Sherwood" .

Jedan od velikih pobednika je i BBC-jeva rijaliti serija "The Traitors", dok je Klaudija Vinklman osvojila nagradu za zabavni nastup za vođenje emisije.

"Bad Sisters" su odnele nagradu za najbolju dramsku seriju, a En-Mari Daf je dobila nagradu za najbolju sporednu glumicu za ulogu Grejs Vilijams u toj seriji.

Foto: Tanjug/Alberto Pezzali/Invision/AP

En-Mari Daf

Među ostalim dobitnicima je bio i dokumentarac o britanskom atletičaru Mohamedu Mo Farau.

Nagrada "trenutak za pamćenje" pripala je medi Padingtonu, zbog specijalnog klipa koji je objavljen na otvaranju koncerta povodom proslave 70 godina vladavine kraljice Elizabete Druge.

Specijalno izdanje "The Repair Shop" u kojem se pojavio i britanski kralj Čarls proglašeno je za najbolji dnevni program.

Zvezda sitkoma "Derry Girls" Sioban Meksvini osvojila je nagradu za najbolju žensku glumicu za ulogu sestre Majkl u komediji koja je osvojila priznanje i za najbolji scenario.

Nagrada BAFTA za najbolju međunarodnu seriju pripala je "Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story'', dok je "The Masked Singer" osvojio prestižno priznanje za najbolji zabavni program.

 

Ostavite komentar