Kultura > Film/TV

Ekranizacija ATIPIČNOG DELA majstora horora Stivena Kinga: Majk Flanagan REŽIRA "The Life of Chuck"

Film ne pripada horor žanru već će biti sličniji filmovima kao što su "Stand By Me", "The Shawshank Redemption" i "The Green Mile"

Izvor: K1info/Headliner.rs

13/05/2023 > 06:55

podeli vest:

Ekranizacija ATIPIČNOG DELA majstora horora Stivena Kinga: Majk Flanagan REŽIRA "The Life of Chuck"
Foto: Instagram/stephenkingofficialpage


Tom Hidlston (Thor franšiza) i Mark Hamil (Star Wars) igraće u novom filmu zasnovanom na delu Stivena Kinga "The Life of Chuck". U pitanju je adaptacija istoimene kratke priče, a ovaj filmski projekat biće predstavljen na ovogodišnjem Kanskom festivalu.

Majk Flanagan, reditelj filmova prema Kingovim delima "Doctor Sleep" i "Gerald's Game", režira, piše scenario i producira ovo ostvarenje. Osim pomenutih filmova, poznat je i po radu na popularnim televizijskim serijama "Haunting of the Hill House", "Haunting of the Bly Manor" i "Midnight Mass".

Foto: Instagram/flanaganfilm

Majk Flanagan

Priča "The Life of Chuck" nalazi se u Kingovoj zbirci "If It Bleeds" iz 2020. godine. Ona se bavi životom Čarlsa Kranca, s tim da se radnja ne dešava hronološki, već počinje od njegove smrti izazvane tumorom na mozgu u 39. godini, a završava se njegovim detinjstvom u navodno ukletoj kući.

Scenario filma je već nekoliko meseci u pripremi, a adaptiran je pre početka štrajka scenarista. Hidlston će glumiti glavnog lika Čaka, a Hamil će igrati njegovog dedu Albija.

Iako se u Holivudu uglavnom adaptiraju Kingovi horor romani i kratke priče, "The Life of Chuck" ne pripada ovom žanru, već će biti sličniji filmovima kao što su "Stand By Me", "The Shawshank Redemption" i "The Green Mile", koji su takođe zasnovani na delima slavnog književnika.

Dobitnik Zlatnog globusa Hidlston najpoznatiji je po ostvarenjima "Thor", "Avengers" i televizijskoj seriji "The Night Manager", kao i scenskim projektima poput "Betrayal" i "Hamlet" za Keneta Branu.

Mark Hamil je igrao Luka Skajvokera u originalnim filmovima iz serijala "Star Wars", pojavivši se u ovoj ulozi i u nastavcima, kao i u drugoj sezoni serije "The Mandalorian" i prvoj sezoni "The Book of Boba Fett", dok je nedavno imao rolu u Netflixovom "Sandmanu".

 

Ostavite komentar