Kultura > Film/TV

Stiže film o TETRISU: Saznajte kako je vođena BORBA protiv KGB, Nintenda i medijskog TAJKUNA

Sve je zasnovano na istinitoj priči o usponu igre do statusa ikone

Izvor: K1info

20/02/2023 > 19:43

podeli vest:

Stiže film o TETRISU: Saznajte kako je vođena BORBA protiv KGB, Nintenda i medijskog TAJKUNA
Foto: Youtube PrintScreen/Apple TV


Šta bi prvo mogao da pomisli prosečan gledalac kada čuje da stiže film o igri Tetris? Jedno je sigurno, ovo ostvarenje nije u stilu filma "Pixels", niti će četvorougaoni blokovi bukvalno padati sa neba, već je u pitanju dramatizacija potrage za obezbeđivanjem prava na igru koju predvodi velški glumac Teron Egerton, zvezda filma "Rocketman" u kojem je igrao Eltona Džona.

On tumači Henka Rodžersa, holandskog preduzetnika posebno oduševljenog Tetrisom, koji želi da ugrabi prava za međunarodnu distribuciju, ali nailazi na otpor sovjetskih vlasti, agenata KGB-a i pronalazača igre Alekseja Pažitnova (igra ga Nikita Efremov).

Film objavljuje Apple TV+, a prvi trejler je nedavno izašao.

Međutim, Sovjeti nisu jedini koji stoje na Henkovom putu - tu je i medijski tajkun Robert Maksvel (Rodžer Alam) i njegov drski sin Kevin (Entoni Bojl), kao i veliki šef Nintenda Hiroši Jamauči (Togo Igava) koji takođe žele da dobiju prava za ono što Rodžers opisuje kao "poeziju, umetnost i matematiku u savršenoj sinhronizaciji".

Sve je zasnovano na istinitoj priči o usponu igre do statusa ikone, pri čemu se svi dogovori sklapaju u posebno napetom trenutku između istočnih i zapadnih vlada i kompanija.

Iako je sam Tetris izuzetno jednostavan, borba za njegova prava definitivno nije bila.

Tetris se emituje na Apple TV+ od 31. marta.

 

Ostavite komentar