MISTERIJE

Da li bi UGOVOROM ZA PLOČU bila izbegnuta MONSTRUOZNA UBISTVA sekte Čarlsa Mensona?

Denis Vilson, bubnjar sastava Beach Boys, upoznao je Mensona sa ljudima iz diskografske industrije i čak je snimio jednu njegovu pesmu

Izvor: K1info

04/11/2022 > 13:34

podeli vest:

Da li bi UGOVOROM ZA PLOČU bila izbegnuta MONSTRUOZNA UBISTVA sekte Čarlsa Mensona?
Foto: Youtube PrintScreen


Do 1968. bubnjar sastava Beach Boys Denis Vilson (jedan od tri brata Vilson koji su osnovali sastav), razveo se od svoje prve supruge Kerol Fridman i živeo je u velikoj kući na Bulevaru Sanset u Los Anđelesu.

Tog proleća, zaustavio se da pokupi dva stoperke na Sanset Stripu i pozvao ih kući na mleko i kolače. Posle posluženja, počeo je da priča o svojim iskustvima sa Maharišijem, osnivačem Transcedentalne meditacije. Njegove gošće su napomenule da i one imaju duhovnog gurua po imenu Čarli.

Foto: Universal Pictures, Public domain, via Wikimedia Commons

Denis Vilson 1970. godine

Nedugo zatim, Vilson se jedne večeri vratio kući da bi pronašao upaljena svetla i školski autobus parkiran ispred svog doma. Pogledao je omalenog čoveka koji je išao prema njemu i upitao da li uljez namerava da ga povredi.

- Da li izgledam kao da ću? - odgovorio je Čarls Menson, pre nego što je pao na kolena da bi poljubio Vilsonova stopala.

Tako je počelo neobično prijateljstvo između ikone rokenrola i jednog od najsadističkijih vođa kulta u istoriji.

Vilson je delio svoj dom sa Mensonom

Iako Denis to nije shvatio, otvorio je svoj dom Mensonu i njegovim saputnicama na neodređeno vreme.

U početku mu nije smetalo: slobodoumni bubnjar navikao je da kupi stopere i da se zabavlja sa svim vrstama eklektičnih ljudi u svom domu. Štaviše, Menson mu se dopao kao posebno zanimljiva osoba, muzičar ispunjen dubokim i neobičnim idejama o tome kako svet funkcioniše.

Pored toga, Menson je velikodušno delio svoj LSD, a žene iz njegove pratnje bile su više nego voljne da zadovolje Vilsonove seksualne fantazije.

U to vreme Menson je želeo ugovor za ploču, a Vilson, koji ga je nazvao "Čarobnjak", upoznao ga je sa prijateljima i rukovodiocima iz industrije koji su različito reagovali na Mensona. Činilo se da je Nil Jang mislio da je Menson improvizatorski genije, a lovac na talente Greg Jakobson želeo je da predstavi Mensona i njegovu "porodicu" u dokumentarcu.

Čarls je posebno pokušao da impresionira Vilsonovog bliskog prijatelja Terija Melčera, sina glumice Doris Dej i uticajnog producenta u kući Columbia Records, ali Melčer je bio uzdržan prema ovom neurednom čoveku intenzivnog pogleda, odbijajući da ga pozove u svoj dom u 10050 Sijelo Drajvu u Benedikt Kenjonu.

Foto: Youtube PrintScreen

Teri Melčer

Ostatak Beach Boysa takođe je prestravila Mensonova pojava. Pevač Majk Lav kasnije je napisao u svojim memoarima "Good Vibrations" o tome kako je otišao kod Vilsona na večeru, da bi tamo zatekao sve ljude gole. Orgija sa LSD-om posle večere bila je previše za njega, pa se opravdao objašnjenjem da ide da se istušira, da bi Menson upao kod njega i ukorio ga što ih je ostavio.

Ipak, Vilson je verovao u Mensonov muzički talenat i organizovao je snimanje preko izdavačke kuće grupe Beach Boys Brother Records. Međutim, ovo je pošlo po zlu kada je Čarls izvukao nož kako bi pokazao svoju netrpeljivost prema toncu.

Prijateljstvo se ohladilo kada su se Menson i porodica iselili

Do kraja leta, pošto je potrošio oko 100.000 dolara na hranu, medicinske račune i popravku oštećene imovine, Vislon je odlučio da mu je dosta Čarobnjaka i njegove pratnje.

Izbegavajući konfrontaciju, iselio se iz svoje iznajmljene kuće po isteku zakupa, ostavljajući svom stanodavcu da formalno iseli Mensona i Porodicu. Vilson je takođe vratio Mensonu tako što je uzeo jednu od njegovih numera, "Cease to Exist", i prepravio je u "Never Learn Not to Love", kasnije preuzevši isključivu zaslugu za pesmu.

Prijateljstvo između njih dvojice je do tog trenutka uglavnom bilo okončano, iako su se i dalje povremeno viđali. U novembru, Vilson je obavestio Mensona da će se jedna od njegovih pesama pojaviti na predstojećem albumu Beach Boysa, "20/20". Čarls je saznao pravu istinu pošto je pesma "Never Learn Not to Love" objavljena kao B strana njihove obrade pesme "Bluebirds Over the Mountain" u decembru 1968.

Pošto je prvobitno obuzdao svoj bes, Menson je pokazao Vilsonu metak i sugerisao da je važno da njegova deca budu bezbedna, što je, prema najmanje jednom izveštaju, navelo pobesnelog bubnjara da ga pretuče. Prema Lavu, Vilson je takođe priznao da je video Mensona kako puca u nekoga i gura ga u bunar.

Do leta 1969, nakon što njegova dugo očekivana audicija za Melčera nije uspela da mu obezbedi ugovor za album kojem se nadao, Menson je odlučio da je vreme da pokrene "Helter Skelter", rasne ratove za koje je upozoravao da će uništiti civilizaciju.

Čarls je 8. avgusta naredio svojim sledbenicima da pobiju sve u 10050 Sijelo Drajvu. Melčer se iselio mesecima ranije, a nova stanarka, Šeron Tejt, žena Romana Polanskog, i nekoliko njenih prijatelja postali su žrtve pomahnitalih Mensonovih sledbenika. Sledećeg dana, Porodica je ponovo napala i ubila Lenoa i Rozmari Labijanka u Los Felizu.

Foto: Youtube PrintScreen

Kuća u Sijelo Drajvu

Nekoliko meseci kasnije, Vilson je zajedno sa ostatkom sveta saznao da njegov bivši prijatelj stoji iza užasnih ubistava koja su šokirala holivudsku zajednicu. Iako je odbio da javno govori o tome, Lav i drugi su primetili da je Vilson do kraja života nosio krivicu za svoje druženje sa Mensonom, možda čak i podstakao samodestruktivno ponašanje koje je dovelo do njegovog utapanja u 39. godini 28. decembra 1983.

Denis je želeo da bude sahranjen u moru, ali njegova braća Karl i Brajan nisu dozvolili kremaciju. U to vreme samo su veterani obalske straže i mornarice mogli da budu sahranjeni u američkim vodama a da pre toga ne budu kremirani, ali je Denisovu sahranu u moru omogućila intervencija tadašnjeg predsednika Sjedinjenih Država Ronalda Regana.

 

 

 

Ostavite komentar