FunBox > Misterije

Čestice u MAGLI izazvale PANIKU među Beograđanima - a evo o čemu se zapravo radi

Na drušvenim mrežama širi se snimak koji je zabrinuo građane

Izvor: K1info/blic.rs

31/10/2022 > 22:21

podeli vest:

Čestice u MAGLI izazvale PANIKU među Beograđanima - a evo o čemu se zapravo radi
Foto: screenshot


Gusta magla nadvila se nad velikim delom Srbije. Najnezgodnije je noću, pogotovu u delovima između gradova i sela koji nisu osvetljeni, a saobraćaj je prometan. Neprijatno je i u velikim gradovima gde je saobraćaj gust, a vidljivost zbog magle otežana, pa ni ulična svetla ne pomažu. Ipak, naše ljude je zabrinulo nešto drugo.

Zapravo, magla je među građanima Beograda izazvala veliku paniku. U pitanju su misteriozne čestice koje je jedan Beograđanin primetio pod svetlom ulične svetiljke, pa je svoju zabrinutost i nedoumicu podelio na Reditu i zatražio logično objašnjenje za ovu pojavu.

- Jel magla inače ima neke čestice koje lete ovako kao što se vidi ispod lampe - upitao je, a onda ubrzo dobio i željene odgovre.

- Pa normalno da ima. U idealnom svetu magla se sastoji od čestica vode, a kod nas od čestica sagorevanja i prašine. Ona ima čestice, odnosno sitne kapljice vode, kao fajtalicom kad prskaš. Ovo nije samo magla, da sam ti, ne bih bio napolju sad - bili su odgovori korisnika ove društvene mreže iznenađeni pitanjem, a neki su okrenuli na šalu pa su pisali da su u pitanju "mikromarsovci".

 

 

Šta je magla?

Magla u meteorologiji predstavlja pojavu u prizemnom sloju toposfere. Tačnije, to je oblak koji čine vodene kapljice ili ledeni kristali koji su toliko sitni i lagani da mogu lebdeti u vazduhu.

Dakle, magla je oblak koji se nalazi nad samom površinom zemljinog tla. Pri temperaturama višim od nula stepeni Celzijusa magla se zadržava samo uz visoku relativnu vlažnost vazduha.

 

 

 

 

Ostavite komentar