FunBox > Misterije

Za BERMUDSKI TROUGAO znaju svi, ali postoji jedan JOŠ OPASNIJI, u kome je MISTERIOZNO NESTALO hiljade ljudi

Đavolje more je područje u Tihom okeanu oko japanske obale, gde je nestalo preko 700 osoba, a po legendi za to je kriv zmaj

Izvor: K1info/nova.rs

15/10/2022 > 14:05

podeli vest:

Za BERMUDSKI TROUGAO znaju svi, ali postoji jedan JOŠ OPASNIJI, u kome je MISTERIOZNO NESTALO hiljade ljudi
Foto: Pixabay.com


Đavolje more ili na japanskom Ma-no Umi, područje je u Tihom okeanu oko japanske obale i ostrva Ogasavara, koje uključuje dobar deo Filipinskog mora.

Još ga zovu i zmajev trougao, a leži tačno nasuprot Bermudskog trougla i smatra se njegovim tihookeanskim pandanom. Najzanimljivije što su i za ovaj trougao vezane priče o misterioznim pojavama ili događajima.

Po narodnom verovanju Kineza, pre nekoliko hiljada godina u tom moru živeo je monumentalni zmaj koji vuče brodove prema dnu kako bi nahranio svoju glad. Ne čudi što nestanak brodova u Đavoljem moru i danas mnogi pripisuju tom mitskom biću.

Foto: Youtube PrintScreen

 

Priče vezane za Zmajev trougao su brojne. Po jednoj je veliki mongolski vođa Kublaj-kan pokušao da napadne Japan još u 13. veku, ali izgubio je 40.000 ljudi upravo u Zmajevom trouglu. Tokom 19. veka mnogi moreplovci su prijavljivali nenadano pojavljivanje misteriozne dame na svojim jedrenjacima.

Foto: screenshot

 

Ipak, najpoznatija priča datira iz 1952. godine, kada je nestao istraživački brod Kaio Maru No. 5 sa celom posadom, koja je brojala 31 mornara.

Istraživači su ispitivali aktivnost podvodnog vulkana Myojin-sho i nikad se nisu vratili kući.

Prema napisima Čarlsa Berlica iz 1989. godine u knjizi “The Dragon’s Triangle“, japanska je vojska od 1952. godine do 1954. godine na ovom području izgubila pet brodova sa oko 700 ljudi, zbog čega ga je Japansko ministarstvo pomorstva i ribolova sredinom prošlog veka proglasilo opasnim.

Šta se s nestalim ljudima i brodovima zaista dogodilo, nikad nije u potpunosti razjašnjeno, kao i u slučaju Bermudskog trougla.

Nauka tvrdi da u pitanju nije paranormalna aktivnost, već postojanje zarobljenih količina opasnih gasova na morskom dnu. Tačnije, reč je o nalazištima metanskog klatrata, koji na temperaturi višoj od 18 stepeni mogu da izazovu zapanjujuću eksploziju i da potope brodove, bez ikakvih ostataka i dokaza.

 

 

 

 

Ostavite komentar