Vesti > Svet

FALUS na NEBU iznad JUŽNE ITALIJE: Poruka pilota kontroli leta ili SLUČAJNOST?

Praksa pilota je da iz različitih pobuda crtaju falusne oblike na nebu i to nije ništa novo

Izvor: K1info/telegraf.rs

03/08/2023 > 15:03

podeli vest:

FALUS na NEBU iznad JUŽNE ITALIJE: Poruka pilota kontroli leta ili SLUČAJNOST?
Foto: Pexels.com


Skoro 25 kilometara dugačak "crtež" koji neodoljivo podseca na muški polni organ pojavio se iznad neba južne Italije prošle sedmice nakon što je avion nemačke nacionalne aviokompanije preusmeren sa planirane destinacije na aerodromu Katanija na Malti.

Specifična putanja aviona jasno je vidljiva na servisima za praćenje vazduoplova preko javno dostupnih ADS-B podataka, poput FlightRadar24.

 

 

Avion Airbus A321 na letu LH306, odgovoran za "crtež", poleteo je iz Frankfurta (FRA) oko 13:45. po lokalnom vremenu u petak, a trebalo je da sleti u Kataniju oko dva sata kasnije, međutim, kontrola leta ga je obavestila da treba da skrene svoj let na Maltu.

Nakon što je preusmjeren iz Katanije, pilotu je navodno trebalo više od 16 minuta da dovrši "falusni" crtež prije nego što se vratio na da pokuša još jedno sletanje i na kraju se ipak zaputio ka alternativnom aerodromu na Maltu.

ADS-B podaci "otkrivaju" da je posle prvog odustajanja od sletanja (missed approach), avion povećavao visinu do 5.000 stopa (oko 1.500 metara) očigledno sa namerom da ode u zonu čekanja i pokuša još jedno sletanje na aerodrom.

Dok italijanski mediji spekulišu da je pilot nacrtaooblik iz frustracije zbog promene mesta sletanja (tzv. divert-a), zvaničnici Lufthanse nazivaju putanju aviona "slučajnošću".

Praksa pilota da iz različitih pobuda crtaju falusne oblike na nebu, to nije ništa novo. Godine 2022., pilot američkog vazduhoplovstva nacrtao je obrazac leta u obliku falusa u blizini ruske baze u Siriji, što je natjeralo američke zvaničnike da se pozabave "nenamernim incidentom".

Očigledniji čin pilotske gluposti desio se i 2017. kada su dva mornarička oficira nacrtala veliki penis na nebu, navodno rekavši da će njihova šala biti "tako smiješna" i "strašna", preneli su tada mediji.

Ostavite komentar