FunBox > Misterije

KOMETA projurila iznad Melburna? BLJESAK i ZEMLJOTRES u isto vreme, meštani nisu znali ŠTA IH JE SNAŠLO

Ljudi širom Melburna tvrde da su u nedelju osetili kako se tlo trese, nekoliko trenutaka nakon što su primetili misteriju na nebu

Izvor: K1info

11/08/2023 > 12:16

podeli vest:

KOMETA projurila iznad Melburna? BLJESAK i ZEMLJOTRES u isto vreme, meštani nisu znali ŠTA IH JE SNAŠLO
Foto: pixels.com


Ubrzo posle ponoći, stanovnici su na društvenim mrežama pisali kako su osetili zemljotres, dok su drugi objavljivali slike misterije na nebu.

- Prilično sam siguran da smo upravo imali još jedan zemljotres u Melburnu. Zemljotres i ogromna kometa u isto vreme? Da li je kraj sveta, jedno je od mnogih komentara na društvenim mrežama.

Stanovnici Melburna tvrde da su videli meteor ili kometu na nebu i osetili zemljotres u isto vreme.

- Da li je neko u Melburnu video neku vrstu zvezde padalice/komete/svemirskog otpada na nebu, upitao je jedan od svedoka misterije.

 

Kometa je stena prekrivena ledom, metanom i drugim jedinjenjima. Njihove orbite ih odvode mnogo dalje od Sunčevog sistema.

Meteor je ono što astronomi nazivaju bljesak svetlosti u atmosferi kada krhotine sagore. Sam ovaj otpad je poznat kao meteoroit. Većina je tako mala da se ispari u atmosferi.

Meteori i meteoriti obično potiču od asteroida i kometa. Na primer, ako Zemlja prođe kroz rep komete, veliki deo krhotina sagoreva u atmosferi, formirajući kišu meteora.

 

 

 

Ostavite komentar