FunBox > Lajk

DEVETOGODIŠNJAK iz Pensilvanije postao jedan od NAJMLAĐIH MATURANATA

Dejvid Balogan, koji voli nauku i kompjutersko programiranje, stekao je diplomu posle pohađanja nastave na daljinu

Izvor: K1info

06/02/2023 > 19:33

podeli vest:

DEVETOGODIŠNJAK iz Pensilvanije postao jedan od NAJMLAĐIH MATURANATA
Foto: Youtube PrintScreen/NBC10 Philadelphia


Dejvid Balogan nedavno je dobio diplomu škole Reach Cyber Charter - sa sedištem u glavnom gradu Pensilvanije Harisburgu - pošto je pohađao nastavu na daljinu iz svoje porodične kuće u predgrađu Filadelfije, izvestila je u subotu lokalna televizijska stanica WGAL.

Ovo dostignuće čini Dejvida jednim od najmlađe dece koja su dobila srednjoškolsku diplomu, prema listi koju je sastavio veb sajt za istoriju i kulturu oldest.org.

Foto: Youtube PrintScreen/NBC10 Philadelphia

Dejvid Balogan sa diplomom srednje škole

Jedina osoba na toj listi mlađa od Dejvida je Majkl Kirni, zvanični Ginisov rekorder koji je diplomirao sa 6 godina 1990. On je potom sa 14 i 18 godina stekao zvanje magistra hemije i kompjuterskih nauka, posle čega je osvojio više od milion dolara u kvizovima. Dejvid bi na toj listi bio bolje plasiran od Pulicerom nagrađenog novinara Ronana Feroua, koji je imao 11 godina kada je završio srednju školu.

Mladi maturant je izjavio da po završetku školovanja želi da se posveti astrofizici.

- Želim da postanem astrofizičar i proučavam crne rupe i supernove - rekao je on.

Foto: Youtube PrintScreen/NBC10 Philadelphia

Dejvid Balogan sa porodicom

Oba Dejvidova roditelja imaju fakultetske diplome, ali su rekli da nije lako odgajati dete sa tako izvanrednim intelektom.

- On je devetogodišnjak koji ima kapacitet da razume mnoge koncepte koji su daleko od njegovih godina, a ponekad su i izvan mog shvatanja - priznala je Dejvidova majka.

 

Ostavite komentar