
Postoje MLEČNI PROIZVODI koji su ŠTETNI PO ZDRAVLJE...evo zašto da izbegavate one sa malim procentom masti
Dijetolog Darija Rusakova sastavila je listu fermentisanih mlečnih proizvoda koji su opasni po zdravlje
podeli vest:

Ako ste ljubitelj mleka i mlečnih proizvoda imamo jednu lošu vest za vas. Mnogi lekari se slažu da je redovna upotreba fermentisanih mlečnih proizvoda, koji sadrže bakterije korisne za crevnu mikrofloru, osnova zdravog načina života i pravilne ishrane. Međutim, nemaju svi oni blagotvoran efekat na naše telo.
Dijetolog Darija Rusakova sastavila je listu fermentisanih mlečnih proizvoda koji su opasni po zdravlje, a prenosi "Krstarica".
1. Jogurti sa aditivima
Jogurti sa raznim dodacima nisu prirodno „mleko“, jer sadrže mnogo više ugljenih hidrata nego bilo koji drugi fermentisani mlečni proizvod. Zbog neprirodnih aditiva i velike količine šećera, koji narušava apsorpciju kalcijuma, pre spadaju u slatkiše nego mlečne proizvode.
Foto: Tanjug/MUST/Đorđe Krstić
2. Mlečni proizvodi bez masti
Iako ih većina uzima jer misli da su niskokalorični i zdravi, mlečni proizvodi sa niskim sadržajem masti zapravo su sve samo ne to. Činjenica je da se u sastave takvih jogurta dodaje skrob kako bi se postigla potrebna konzistencija, a koji je kaloričan koliko i ugljeni hidrati.
Foto: Shutterstock
3. Masna pavlaka
Pavlaka sa sadržajem masti od 25-30 % je jedna od namirnica koje se najteže vare, ometa rad pankreasa i jetre. To ipak ne znači da treba u potpunosti da se odreknete ove namirnice. Da biste izbegli probavne probleme i rizik od razvoja gastrointestinalnih oboljenja, dovoljno je samo da uzmete onu koja ima manji sadržaj masnoća.
BONUS VIDEO:
Ovaj NAPITAK topi masne naslage i jača imunitet! Kombinujte ga sa ovim namirnicama i rezultati neće izostati
Prema informacijama Harvard TH Chan School of Public Healtha, bogat je mnogim hranjivim materijama i odličan je izvor kalcijuma i proteina
15.06.2024
MozaikDa li znate da je SULEJMAN VELIČANSTVENI pomogao u lečenju DIJAREJE? A ovo je priča o nastanku JOGURTA
Reč jogurt je turskog porekla i vodi poreklo od reči yogurmak, što znači "stiskati se"
15.04.2024
(Ne)potrebno znanjeDA LI I VI LIŽETE poklopac na čaši jogurta? Evo koliko je to dobro i šta treba DA ZNATE
U stvari, opasnosti gotovo i nema. Osim ako ne posečete jezik...
17.02.2024
VestiIzgleda da NIJE SVE ONAKO KAKO NAM SE ČINI: Šta mislite, da li je ZDRAVIJE KISELO MLEKO ili JOGURT?
Dr Vojislav Perišić je upozorio na oznaku na ambalaži i objasnio ko treba da konzumira ove mlečne namirnice
20.09.2023
Vesti
Ostavite komentar