Vesti > Svet

Srušio se HRVATSKI MIG-21 kod Slatine: PILOTI su pronađeni ŽIVI

Informaciju je potvrdilo i Ministarstvo odbrane

Autor: K1info

06/12/2022 > 14:38 >> 16:22

podeli vest:

Srušio se HRVATSKI MIG-21 kod Slatine: PILOTI su pronađeni ŽIVI
Foto: morh.hr


Avion MIG-21 srušio se danas tokom planske aktivnosti obuke na nenaseljenom šumovitom području u Virovitičko-podravskoj županiji, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Hrvatske. 

Oba pilota MiG-21 Hrvatske vojske, koji se popodne srušio nedaleko od Slatine, pronađena su živi, a uzroci rušenja letilice još nisu poznati. Avion se, navode, srušio nešto pre 14 sati kod Daruvara na području Slatine.

- Preduzete su sve mere i radnje u cilju pronalaska i spašavanja posade - navodi se u saopštenju i dodaje da će MORH pravovremeno izvestiti javnost o svim detaljima. 

Hrvatski portal Dnevnik je javio da je avion navodno pao tokom trenažnog leta. Portal Flightradar piše da je u vazduh dignut policijski helikopter.

Hrvatski portal Index piše da je ovo sedma nesreća koja se u poslednjih 12 godina dogodila sa letilicama Ministarstva odbrane.

Iz vlade je ranije potvrđeno da se ministar odbrane Mario Banožić uputio na mesto pada MiG-a, te da su sa njim načelnik Glavnog štaba i direktor Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva.
 

 

 


 

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar