Vesti > Svet

Dve osobe poginule u POPLAVAMA u Albaniji - najviše POGOĐEN SEVER zemlje

Obilne kiše izazvale su poplave širom Albanije, a najviše je pogođen sever zemlje, javljaju albanski mediji

Izvor: K1info/Tanjug

20/11/2022 > 22:49

podeli vest:

Dve osobe poginule u POPLAVAMA u Albaniji - najviše POGOĐEN SEVER zemlje
Foto: Printscreen youtube


Kiša koja pada od subote uveče najviše problema izazvala je u Skadru, gde su pojedini kvartovi pod vodom. Dva muškaraca stradala su u poplavama u severozapadnom regionu Skadra u Albaniji, saopštila je tamošnja policija.

Automobil u kojem su bili muškarac od 50 godina i njegov sin od 18 godina odnela je voda, navela je policija i dodala da je u vozilu bila i ćerka vozača koja je spasena.

 

 

Sedam porodica evakuisano je iz svojih domova u regionu Skadra, oko 140 kilometara severno od Tirane, dok su mnogi lokalni meštani ugroženi zbog poplave i klizišta, navodi se u saopštenju ministarstva odbrane.

Poplavljeno je nekoliko stotina hektara zemlje na tom području dok meštani prijavljuju da se izlivaju reke i da voda oštećuje domove i infrastrukturu.

U pojedinim delovima grada nivo vode dostiže i 50 centimetara, a prema navodima medija, poplavljena je i istorijska Olovna džamija.

Pošto se reka Gajdar u okrugu Lješ na severu Albanije izlila iz korita, poplavljeno je okolno poljoprivredno zemljište, a usled obilnih padavina oštećeni su i električni stubovi. U tom region poplavljeno je nekoliko magistralnih puteva.

 

 

Jaka kiša praćena grmljavinom izazvala je problem i u Draču i Valoni. U glavnom gradu Tirani, takođe pada jaka kiša, ali je situacija bolja nego u drugim delovima zemlje.

Gradonačelnik Tirane Erion Veljaj rekao je da je glavni grad najmanje pogođen nevremenom.

U Albaniji je danas pao i prvi sneg u planinskom turističkom mestu Kafe Tore na severu zemlje.

 

Ostavite komentar