Vesti > Svet

Nije u bolnici, ali ZABRINJAVA to što je OBUKAO: Svi u šoku zbog STAJLINGA Sergeja Lavrova

Mnogi korisnici na Twitteru pitaju se šta je sa šefom ruske diplomatije

Izvor: K1info/b92.net

14/11/2022 > 20:42

podeli vest:

Nije u bolnici, ali ZABRINJAVA to što je OBUKAO: Svi u šoku zbog STAJLINGA Sergeja Lavrova
Foto: Russian Foreign Ministry Press Service via AP


Posle spekulacija da je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov lošeg zdravstvenog stanja i da je hospitalizovan, on sam je demantovao te tvrdnje, osvrćući se i na ranije laži plasirane sa Zapada.

- Već deset godina se piše o našem predsedniku da se razboleo. Ovo je, generalno, igra koja nije nova u politici - rekao je šef ruske diplomatije.

On je novinarima koji su objavili vest o njegovoj hospitalizaciji savetovao da budu iskreniji i da češće pišu istinu.

- Sutra ima nekoliko sastanaka, usvojićemo završnu deklaraciju. Upravo se javio ministar spoljnih poslova Indonezije, koji je predsedavajući ministarskog procesa. Sada se završavaju pregovori, naši stručnjaci su tu, ali ministar telefonom prati ovu situaciju -precizirao je on.

Tvrdnje da je šef ruske diplomatije  opovrgnula je i portparolka ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- Sergej Viktorovič i ja sedimo u Indoneziji, čitamo vesti i ne verujemo svojim očima: ispostavilo se da je hospitalizovan - napisala je ona.

Zaharova je na Telegramu objavila video sa Lavrovom koji sedi na terasi, u šorcu i majci, s papirima na stolu.

Bolestan ili ne, korisnicima Twittera je međutim privukla pažnju majica ruskog ministra spoljnih poslova.

Naime, majica koja može da se poruči i online, je sa natpisom "Baskijat" i ima stilizovanu krunu, što u stvari predstavlja logo poznatog slikara Žan Mišela Baskijata.

Žan Mišel Baskijat, bio je inače crni američki slikar koji je u 27. godini umro od prevelike doze heroina. Baskijat je takođe bio poznat po bogatom emotivnom životu i kao biseksualac, a njegovi radovi i slike danas na aukcijama dostižu astronomske iznose.

Njegova sika iz 1982. "Bez naslova", koja prikazuje crnu lobanju sa crvenim i žutim potočićima, prodata je za rekordnih 110,5 miliona dolara, postavši jedna od najskupljih slika ikada kupljenih.

 

 

Ostavite komentar