Vesti > Svet

UHAPŠENA ŽENA osumnjičena za BOMBAŠKI NAPAD u Istanbulu

Najmanje šest osoba je poginulo u eksploziji, a 81 je povređena. Među povređenima i državljanka Srbije

Izvor: K1info

14/11/2022 > 07:31

podeli vest:

UHAPŠENA ŽENA osumnjičena za BOMBAŠKI NAPAD u Istanbulu
Foto: Tanjug/AP


Osoba koja je ostavila bombu na šetalištu u Istanbulu je uhapšena, rekao je ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu, prenosi Anadolija. 

Najmanje šest osoba je poginulo u eksploziji, a 81 je povređena. Među povređenima i državljanka Srbije.

Turski mediji objavili su sinoć fotografiju žene za koju se sumnja da je umešana u bombaški napad u centru u Istanbula, u kome je poginulo šestoro ljudi, a 81 osoba povređena.

Od 42 hospitalizovana pacijenta petoro je i dalje na intenzivnoj nezi, od kojih je dvoje u teškom stanju.

Tokom noći turski šef policije Sulejman Sojlu je, prema pisanju Anadolije, objavio da je uhapšena osoba koja je postavila bombu.

- Nedugo nakon detonacije policija je uhapsila jedno lice za koje se veruje da je postavilo eksplozivnu napravu - rekao je Sojlu.

Iako nije otkrio identitet osumnjičenog, ministar policije je rekao da je privedeno još 21 lice koje se dovodi u vezu sa eksplozijom i potvrdio da prvi nalazi istrage upućuju na Radničku partiju Kurdistana (PKK) i na njenu ekspozituru u Siriji PID.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da bombaški napad u centru grada "miriše" na terorizam. Naveo je i da je eksplozija "izdajnički napad" i da će počinioci biti kažnjeni.

Eksplozija se dogodila u centru grada, u ulici Istiklal koja je veoma popularna među turistima. Među povređenima je i državljanka Srbije iz Niša.

Turski ministar pravde Bekir Bozdag takođe je rekao da je za eksploziju u centru Istanbula osumnjičena žena, koja je, prema njegovim rečima, sedela na klupi 45 minuta, a zatim ustala.

- Do eksplozije je došlo samo nekoliko minuta nakon što je otišla. Još uvek nije poznat njen identitet niti je jasno koja bi grupa mogla da stoji iza napada - rekao je ministar.

On je zatim dodao da postoje dve mogućnosti kako je došlo do eksplozije.

- Ili je torba imala mehanizam u sebi koji se aktivirao, ili je neko iz daleka aktivirao mehanizam. Istraga je još uvek u toku. moguće je da su namerno izabrali taj region. Ima puno stranaca, možda su želeli da svetu pošalju poruku. Turska je jaka država - poručio je ministar.

 

 

 

Ostavite komentar