Vesti > Svet

PUTIN potpisao UKAZ - RUSIJA će čuvati i štititi LJUDSKE VREDNOSTI

Odredbe osnova državne politike Rusije u sferi tradicionalnih vrednosti podležu korekciji najmanje jednom u šest godina

Izvor: K1info/Tanjug

09/11/2022 > 21:40

podeli vest:

PUTIN potpisao UKAZ - RUSIJA će čuvati i štititi LJUDSKE VREDNOSTI
Foto: Tanjug


Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz kojim je utvrdio osnove državne politike za očuvanje i jačanje tradicionalnih duhovnih i moralnih vrednosti.

Prema dokumentu, Rusija smatra da su tradicionalne vrednosti osnova ruskog društva.

Pod pojmom "tradicionalne vrednosti'' podrazumevaju se moralne smernice koje formiraju pogled na svet ruskih građana, koje se prenose sa generacije na generaciju, a koje čine osnovu ruskog građanskog identiteta i zajednickog kulturnog prostora zemlje, jačaju građansko jedinstvo i na jedinstven način se manifestuju u duhovnom, istorijskom i kulturnom razvoju višenacionalnog naroda Rusije, prenosi Sputnjik.

Kao "pretnje tradicionalnim vrednostima" navode se delatnost ekstremističkih i terorističkih organizacija i "pojedinačnih medija", kao i akcije SAD i drugih neprijateljskih zemalja, pojedinih međunarodnih korporacija i nevladinih organizacija, kao i aktivnost pojedinih organizacija i lica na teritoriji Rusije.

Takođe se ističe da destruktivni ideološki uticaj na Ruse postaje pretnja za demografsku situaciju u zemlji, kao i da "promovisanje netradicionalnih seksualnih odnosa"spada u sistem vrednosti koji je destruktivan za rusko društvo.

Kako se navodi, Rusija će na međunarodnoj sceni formirati imidž zemlje koja čuva i štiti ljudske duhovne i moralne vrednosti, dok saradnja vlasti i medija treba da služi očuvanju i jačanju tradicionalnih vrednosti u Rusiji.

Odredbe osnova državne politike Rusije u sferi tradicionalnih vrednosti podležu korekciji najmanje jednom u šest godina, a ukaz stupa na snagu od dana potpisivanja, 9. novembra 2022. godine, navodi Sputnjik.

 

 

Ostavite komentar