Vesti > Svet

PUTINOVI špijuni smenili LIZ TRAS: Ruski HAKERI provalili u TELEFON bivše PREMIJERKE?

Bezbednosni izvori rekli su za The Mail on Sunday da je preuzeto do godinu dana poruka

Izvor: K1info/telegraf.rs

29/10/2022 > 20:06

podeli vest:

PUTINOVI špijuni smenili LIZ TRAS: Ruski HAKERI provalili u TELEFON bivše PREMIJERKE?
Foto: Tanjug/AP


Telefon Liz Tras, doskorašnje premijerke Velike Britanije, navodno su hakovali ruski agenti koji rade za Vladimira Putina i time dobili pristup strogo poverljivim informacijama, tvrde izvori, a piše britanski The Sun.

Kako navodi ovaj medij, veruje se da iza hakovanja stoje agenti koji rade za predsednika Rusije, a problem je otkriven tokom letnje kampanje za vođstvo torijevaca, kada je Tras bila ministarka spoljnih poslova.

Foto: Tanjug/AP/shutterstock

 

Kako se navodi, među hakovanim podacima su bili i detalji o isporukama oružja u tu zemlju, a poruke su takođe uključivale i razgovore između Trasove i bivšeg kancelara Кvasija Кvartenga.

Bezbednosni izvori rekli su za The Mail on Sunday da je preuzeto do godinu dana poruka i da se veruje da je upravo ovaj incident razlog zašto je bivša premijerka promenila broj mobilnog pre nego što je ušla u Dauning strit, broj 10.

Sada se veruje da je telefon zaključan na strogo poverljivoj vladinoj lokaciji kako bi se smanjila mogućnost daljeg proboja.

Ovo hakovanje bi moglo dovesti britansku vladu u opasnost od ucene, a britanski portparol nije komentarisao bezbednosne aranžmane pojedinaca za medije. On je naglasio da njihova Vlada ima snažne sisteme za zaštitu od sajber pretnji što uključuje redovne bezbednosne brifinge za ministre i savete o zaštiti njihovih ličnih podataka i ublažavanju sajber pretnji.

 

 

 

Ostavite komentar