Vesti > Svet

SLIKE UŽASA stižu sa Filipina: NAJMANJE 45 OSOBA STRADALO u tropskoj oluji Nalgae (UZNEMIRUJUĆE)

Tropska oluja je dostizala maksimalne vetrove od 95 kilometara na sat, sa udarima do 160 kilometara na sat

Izvor: K1info/Tanjug

29/10/2022 > 08:25

podeli vest:

SLIKE UŽASA stižu sa Filipina: NAJMANJE 45 OSOBA STRADALO u tropskoj oluji Nalgae (UZNEMIRUJUĆE)
Foto: Tanjug/AP


Najmanje 45 osoba izgubilo je život u tropskoj oluji Nalgae na Filipinima, koja je izazvala poplave i klizišta u južnim pokrajinama, saopštila je danas državna Agencija za upravljanje katastrofama.

Prvobitno je objavljeno da su 72 osobe izgubile život, međutim, agencija je korigovala prvobitni izveštaj i navela da je broj mrtvih manji, ali da se 18 osoba vodi kao nestalo, preneo je Reuters.

Pokrajina Maguindanao je najpogođenija od svih, jer je tamo poginulo 67 ljudi, dok su dve osobe stradale u Sultan Kudaratu, još dve u Južnom Kotabatu, a jedna u regionu Visajas u centralnom delu Filipina, saopštio je portparol agencije Bernardo Rafaelito Alehandro.

 

Navodi se i da su 33 osobe povređene, dok se 14 vodi kao nestalo.

Tropska oluja, koja je dostizala maksimalne vetrove od 95 kilometara na sat, sa udarima do 160 kilometara na sat, udarila je u istočnu pokrajinu Katanduanes rano jutros.

Donela je obilne padavine i pljuskove u glavnom gradu pokrajine, kao i okružnim pokrajinama, dok prolazi kroz glavno ostrvo Luzon i ide ka Južnom kineskom moru, saopštila je državna meteorološka služba.

U petak, spasilački timovi su izvukli tela iz vode i nagomilanog blata, nakon što je Nalgae doneo poplave i klizišta.

- Sada okupljamo sve spasilačke timove i održaćemo sastanak pre nego što rasporedimo ljude. U Maguindanau više ne pada kiša, tako da će nam to olakšati posao - rekao je zvaničniik agencije za katastrofe Nasrulah Imam.

Godišnje, Filipine prosečno pogodi 20 tropskih oluja.

 

 

Ostavite komentar