Vesti > Svet

UKRAJINCI LIKUJU dok gori Putinov ponos: SREĆAN ROĐENDAN, Vladimire!

U plamenu Kerčki most koji povezuje Krim sa kopnenim delom Rrusije. Ukrajinci već masovno šeruju snimke i rugaju se Putinu i Rusiji

Izvor: K1info/nova.rs

08/10/2022 > 09:23

podeli vest:

UKRAJINCI LIKUJU dok gori Putinov ponos: SREĆAN ROĐENDAN, Vladimire!
Foto: Twitter screenshot


Nekoliko cisterni sa gorivom zapalilo se rano jutros na železničkom delu Kerčkog-odnosno Krimskog mosta, koji ovo poluostrvo povezuje sa kopnenim delom Rusije.

Snimci, koji su objavljeni pokazuju nekoliko vagona cisterni u plamenu koji gore na železničkom delu mosta, kao i deo oštećene kontrukcije tog dela ovog mosta koji na Zapadu zovu Putinovim grandizonim objektom.

 

 

Putin izdao hitno naređenje

Predsednik Rusije Vladimir Putin oglasio se posle velike eksplozije u kojoj je oštećen Krimski most. On je primio izveštaje od premijera Mihaila Mišustina, zamenika premijera Marata Kusnulina i jopš nekoliko zvaničnika vezano za situaciju na Krimskom mostu.

Putin je dao nalog da oformi vladinu komisiju koja će otkriti uzroke incidenta i eliminisati posledice što je pre moguće. Biće uključeni i šef teritorije Krasnodara i Krima, predstavnici Nacionalne garde, FSB-a i Ministarstva unutrašnjih poslova.

U ime predsednika Rusije na lice mesta su otišli ministar transporta Vitalij Saveljev i šefa ministarsta za vanredne situacije Aleksander Kurenkov.

Visoki ukrajinski vojni zvaničnik nije negirao da Ukrajina stoji iza ovog čina, ali to nije ni potvrdio.

 

- Sve što mogu da kažem da je kompozicija sa gorivom, koja je namenjena za snabdevanje okupacionih snaga na jugu Ukrajine prelazila preko mosta -  kratko je naglasio i instistirao na anonimnosti.

Nakon toga je kratko imao poruku za predsednika Rusije, iz koje dosta toga može protumačiti.

 

 

- Putin treba da bude srećan. Ne dobijaju svi tako skup poklon za svoj rođendan - kazao je on.

Kako piše New York Times, most je strateški važan za rusku vojsku kao ruta za snabdevanje gorivom, municijom i drugim oružjem. Njegova alternativa je snabdevanje putem moreuza, koji je često olujan u jesen.

Ukrajinska vojska objavljivala je i da će srušiti most raketama koje je obezbedila SAD.

 

Podsetimo, jutros nešto posle 6 sati došlo je do eksplozije na Krimskom mostu, koji spaja okupirano poluostrvo Krim sa Rusijom.

Snimci na društvenim mrežama pokazuju plamen koji se diže iz dva vagona voza koji se u tom trenutku nalazio na mostu, dok se prema rečima očevidaca eksplozija mogla čuti kilometrima okolo.

 

 

 

Ostavite komentar